Waterleidinglekkage: lek vinden en repareren

Denkt u last te hebben van een waterleidinglekkage binnen uw woning? Laat deze lekkage zo snel mogelijk opsporen en verhelpen om een ernstige waterschade aan uw woning te voorkomen. Waterschade komt onder meer voor in de vorm van schimmelvorming op uw muren, houtrot in houten constructies en meubels, enzovoorts. Bij een waterleidinglekkage doet u er verstandig aan om zelf de hoofdkraan in huis dicht te draaien. Op deze manier voorkomt u dat de lekkage zich kan verergeren. Voor het vinden van het lek in huis kunt u de hulp van onze vakmensen inschakelen.

De bron van een waterleidinglekkage vinden

Waterleiding lekdetectieHet is vaak erg lastig om de bron van een waterleidinglekkage met het blote oog op te sporen. Leidingen lopen immers tussen muren of onder uw vloer en lekkages worden doorgaans veroorzaakt door een zeer kleine beschadiging aan de leidingen. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen die het opsporen van de bron van een waterleidinglekkage relatief eenvoudig maken. Denk aan een ultrasone detectie, een lekdetectie middels een thermografische camera, enzovoorts.

Afhankelijk van het type waterleidinglekkage binnen uw woning zullen wij voor een van beide lekdetectiemethodes kiezen. Bij een warmwaterleidinglekkage gebruiken we doorgaans een thermografische camera om warmteverschillen in beeld te brengen. Voor het opsporen van een lek rond koudwaterleidingen is een ultrasone detectie geschikter.

Lekkage rond uw waterleidingen verhelpen

Nadat de bron van de waterleidinglekkage binnen uw woning gevonden is ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. Dit rapport kunt u aan een loodgieter overhandigen, die de bron van de lekkage in huis voor u kan verhelpen. Het fijne aan dit rapport is dat een loodgieter zelf niet meer naar de bron van de waterleidinglekkage hoeft te zoeken. Zo wordt het uitvoeren van hak- en breekwerk overbodig en kan de loodgieter direct voor een oplossing zorgen!

Tip: gebruik dit rapport ook bij het indienen van uw declaratieverzoek bij een verzekeraar, als u de kosten voor het herstel van de waterschade vergoed wilt krijgen.

Call Now Button