Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Warmtebeeldcamera

De warmtebeeldcamera geeft de temperatuur in een ruimte weer.
Het thermogram toont vervolgens waar warmteverlies optreedt.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie met een warmtebeeldcamera uitvoeren in huis

Lekkages, die bijvoorbeeld ontstaan om en nabij leidingen, kunnen vervelende gevolgen hebben. Gelukkig zijn er een aantal effectieve methodieken, waarmee lekkages soms heel eenvoudig aan het licht gebracht kunnen worden en waardoor de locatie van een lekkage snel duidelijk wordt. Een voorbeeld van zo’n methodiek die wordt toegepast bij lekdetectie, is het gebruiken van een warmtebeeldcamera. Een warmtebeeldcamera laat de temperatuur in een bepaalde ruimte als het ware zien. Hoge temperaturen worden met andere kleuren aangeduid dan lage temperaturen en zo ontstaat een afbeelding, een thermogram. Het lijkt een gewone foto te zijn, maar het is een radiometrische afbeelding. Bijvoorbeeld vloerverwarming kan heel duidelijk in kaart gebracht worden door middel van het bekijken ervan met een warmtebeeldcamera.

Wanneer kan thermografie worden ingezet?

WarmtebeeldcameraThermografie is goed inzetbaar bij onder andere leidinglekkages. Leidingen onder vloeren en achter wanden worden zichtbaar gemaakt dankzij een warmtebeeldcamera. Dit betekent dat ook lekkages die wij niet met het blote oog kunnen zien, met een warmtebeeldcamera vaak wel te zien zijn. Hierin ligt het grote voordeel van het gebruiken van een warmtebeeldcamera. Zonder te slopen, te breken of te hakken kan een lekkage op een relatief simpele manier gevonden worden. Na het lokaliseren van een lek kan er heel gericht gefocust worden, door een loodgieter, op het verhelpen van het lek. Wij van Lekdetectiecentrale richten ons op het detecteren van lekkages, niet het verhelpen ervan. Wel kunnen we u doorverwijzen.

Een thermogram als resultaat van de lekdetectie

Op een thermogram is, wanneer er een lekkage is, geen duidelijke aftekening van bijvoorbeeld leidingen te zien. De kleuren lopen niet netjes in lijnen, zoals het geval zou zijn als het water netjes in de leiding zou lopen. Dat de kleurengrenzen grilliger verlopen, komt doordat we in zo’n geval zien dat het water, dat een bepaalde temperatuur heeft, wegvloeit in de wand of de vloer. Dit, gecombineerd met bouwkundige informatie, geeft aan dat er sprake is van een lekkage.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button