Warmtelek opsporen in woningen

Wilt u de isolatie van uw woning verbeteren? Wij gebruiken speciale apparatuur om een analyse van uw woning te maken en alle warmtelekken op te sporen.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Een warmtelek opsporen in huis

De Lekdetectiecentrale helpt u niet alleen bij het oplossen van waterlekkages binnen uw woning. Ook een warmtelek opsporen behoort tot onze mogelijkheden! Een warmtelek opsporen kan bijvoorbeeld interessant zijn om de tocht in huis tegen te gaan of om de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren. Het blijkt regelmatig voor te komen dat een groot deel van de opgewekte warmte uw woning al vrij snel verlaat. Dit is zonde! Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen die een warmtelek opsporen een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera, een infraroodcamera, enzovoort. Op basis van onze bevindingen kunt u een timmerman inschakelen om het warmtelek in uw woning te verhelpen.

Warmtelek opsporen met een thermografische camera

warmtelek opsporenEen handig hulpmiddel dat het opsporen van van een warmtelek eenvoudiger maakt is een thermografische camera. Met een thermografische camera wordt het warmteverschil tussen de lucht binnen en buiten uw woning in kaart gebracht. Op basis van deze beelden kan vervolgens heel doelgericht voor een oplossing worden gezorgd. Voorbeelden van mogelijke oplossingen zijn het vervangen van ramen en raamkozijnen, het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal onder uw dakbedekking, enzovoort. U kunt een timmerman of dakdekker inschakelen om dergelijke klussen voor u uit te voeren.

Waarom een warmtelek laten opsporen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een warmtelek op te sporen. Wanneer u bijvoorbeeld regelmatig verkouden bent kan dit komen van tocht in uw woning. Door de tocht te verhelpen is de kans kleiner dat u opnieuw ziek wordt. Ook kan er sprake zijn van warmteverspilling als gevolg van het warmtelek. Door het warmtelek op te sporen gaat u dit tegen! U kunt dan heel gericht voor een oplossing zorgen zodat u blijvend kunt besparen op de energierekening. Wilt u meer weten over het opsporen van warmtelekken? We vertellen u er graag meer over, neem contact met ons op!

thermografisch beeld rijtjeshuis 2
thermografisch beeld rijtjeshuis

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!