Lekkage aan het plafond opsporen

Heeft u last van vochtplekken of andere waterschade aan uw plafond?
Wij sporen de bron van de lekkage op zonder sloopwerk!

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Lekkage aan uw plafond opsporen met de Lekdetectiecentrale

Een lekkage aan uw plafond opsporen blijkt vaak veel lastiger te zijn dan de meeste woningbezitters op voorhand denken. Een lekkage aan uw plafond kan namelijk door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan lekkages rond de leidingen boven uw plafond, een lekkage rond uw dakbedekking, enzovoort. De Lekdetectiecentrale helpt u graag bij het opsporen van een waterlekkage in het plafond, waarbij we gebruik kunnen maken van verschillende geavanceerde hulpmiddelen. Waar het voorheen bij een lekkage boven uw plafond opsporen vaak noodzakelijk was om het plafond open te halen, is dat tegenwoordig gelukkig niet meer het geval. Zo voorkomen we dat u nog tijden in het puin blijft zitten na het uitvoeren van een lekdetectie!

Hulpmiddelen bij een plafondlekkage opsporen

lekkage plafond opsporenOver het algemeen zullen onze specialisten een ultrasone lekdetectie gebruiken om een lekkage aan uw plafond op te sporen. Bij een ultrasone detectie wordt de weerkaatsing van ultrasone trillingen gebruikt om de bron van de lekkage te kunnen lokaliseren. Dit type lekdetectie is voornamelijk interessant voor lekkages met regenwater of koudwaterleidingen in huis. Voor het opsporen van de bron van een lekkage bij warmwaterleidingen kan ook een thermografische camera gebruikt worden. Met een thermografische camera kunnen we de temperatuurverschillen tussen het water binnen en buiten uw leiding in kaart brengen en zo het lek opsporen. De waterlekkage in het plafond is dan snel gevonden.

Lekkage aan uw plafond opsporen en verhelpen

Heeft u een lek plafond of ziet u lelijke lekkageplekken? Een lekkage aan uw plafond enkel opsporen is vanzelfsprekend niet voldoende. De lekkage moet namelijk ook op de juiste wijze verholpen worden! Om het een loodgieter zo makkelijk mogelijk te maken bij het verhelpen van lekkages aan uw plafond, bieden we u na het uitvoeren van een lekdetectie een uitgebreid rapport aan. In dit rapport wordt heel nauwkeurig beschreven waar de bron van de lekkage zich bevindt. Zo kan een loodgieter heel doelgericht voor een oplossing zorgen om verdere waterschade aan uw woning te voorkomen. Ook uw verzekeraar stelt dit rapport op prijs: de kosten van onze lekdetectie worden in de meeste gevallen vergoed! Lekdetectie helpt namelijk bij het voorkomen van verdere schade zoals lekkageplekken in uw plafond. Komt er water uit uw plafond? Dan is het zeer verstandig om te kiezen voor lekdetectie.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Wat zijn de mogelijke oorzaken van lekkages in het plafond?

Een lekkage in het plafond kan door verschillende oorzaken ontstaan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage als gevolg van een geknapte of beschadigde leiding die over uw plafond loopt. Het water sijpelt vervolgens uit deze leidingen en trekt in uw plafond, met waterschade tot gevolg. Ook kan de luchtvochtigheid in uw ruimte dermate hoog zijn, dat het vocht in uw muren en plafond trekt. Net als bij een beschadigde leiding zal er ook in dit geval waterschade ontstaan. Een derde mogelijke oorzaak van een lekkage boven uw plafond is een lekkage rond uw dakbedekking. Dit geldt in het bijzonder voor een plafond onder een plat dak. Via de beschadigingen aan uw dakbedekking kan het vocht bij uw woning naar binnen sijpelen en in uw plafond trekken. Door een lekdetectie uit te laten voeren vindt u de exacte bron van de lekkage.

Lekkage bij de bovenburen: wie draait op voor de kosten?

Hoewel u hoopt dat het u niet zal overkomen, kunt u te maken krijgen met een lekkage door andermans schuld. Wanneer uw bovenburen last hebben van een lekkage kan dit gevolgen hebben voor uw woning. Het vocht wat bij de lekkage vrijgekomen is, kan immers ook richting uw woning trekken. Denk aan lekkageplekken in uw plafond of water dat uit het plafond komt. De waterschade als gevolg van deze lekkage zal vergoed worden door de verzekeraar van uw bovenburen of door de bovenburen zelf, afhankelijk van de oorzaak van de lekkage. Het is in zo’n geval echter belangrijk dat u aan kunt tonen dat de waterschade ontstaan is door de lekkage bij uw bovenburen.

Hoe kun je waterschade aan het plafond repareren?

Voordat u begint aan het herstellen van waterschade aan het plafond, is het belangrijk dat u de lekkage op laat lossen en de luchtvochtigheid in huis verlaagt. Wij kunnen een lekdetectie uitvoeren om de bron van de lekkage voor u op te sporen. Een loodgieter kan de lekkage vervolgens voor u oplossen! Met een vochtvreter in uw ruimte zorgt u ervoor dat de luchtvochtigheid in huis verlaagd wordt, om te voorkomen dat de waterschade aan het plafond kort na het herstel hiervan terugkeert. Ook kunt u uw woning regelmatig laten doortochten. Zo wordt de vochtige lucht mee naar buiten genomen. Bij houtrot zal het noodzakelijk zijn om de houten schrootjes van uw plafond te vervangen. Mocht u voor een gestukt plafond gekozen hebben, dan kunt u deze opnieuw laten stuken om de waterschade te herstellen. Een stucbedrijf zal de waterschade eerst zo goed mogelijk verwijderen.

Ben ik verzekerd voor waterschade aan mijn plafond?

Het is sterk van de oorzaak van de ontstane waterschade aan uw plafond afhankelijk, of u verzekerd bent voor deze schade. In het geval dat de lekkage ontstaan is door uw eigen fout zal de ontstane waterschade in geen geval vergoed worden door uw verzekeraar. Mocht de waterschade aan uw plafond het gevolg zijn van een lekkage bij de bovenburen, dan zal de verzekeraar van uw bovenburen de schade aan uw woning vergoeden. In andere situaties zal een lekdetectie uit moeten wijzen wat de oorzaak van de waterschade is. De polisvoorwaarden van uw verzekeraar vertellen u vervolgens of het herstel van de waterschade vergoed wordt in zo’n geval. Had u de schade, bijvoorbeeld de lekkageplekken in het plafond, kunnen voorkomen dan geeft de verzekeraar vaak niet thuis. Goed onderhoud is vaak een vereiste. Is er echter sprake van overmacht dan krijgt u de schade van een lek plafond vaak vergoed.

Hoe werkt lekdetectie bij lekkages in plafonds?

Een lekkage boven uw plafond kan op verschillende manieren ontstaan zijn. Bij lekkages rond koudwaterleidingen maken wij gebruik van ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden en het ontvangen van de weerkaatsing van deze trillingen vertelt ons waar de bron van de lekkage zich bevindt. Een alternatief voor het gebruik van ultrasone trillingen is een thermografische camera. Met een thermografische camera kan het temperatuurverschil tussen het water binnen en buiten een leiding goed in beeld worden gebracht. Ideaal wanneer de lekkage zich rond een warmwaterleiding boven uw plafond bevindt. Na een lekdetectie ontvangt u van ons een uitgebreid rapport.

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!