Gaslek opsporen

Ruikt u gas, maar is het niet duidelijk waar het lek zit? Bel de Lekdetectiecentrale!
Wij traceren het lek en zorgen dat uw veiligheid is gegarandeerd.
  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar
Type lekkages
Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:
Maak een afspraak!
Bel 085 7825581

Hulp van de Lekdetectiecentrale bij een gaslek opsporen

Wanneer u een sterke gaslucht in uw woning ruikt, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Mocht er namelijk sprake blijken te zijn van een gaslek, dan kan dit vergaande gevolgen voor u hebben. Een gaslek opsporen is niet altijd even eenvoudig, waardoor de hulp van specialisten op het gebied van lekkages gewenst kan zijn. Deze specialisten vindt u bij de Lekdetectiecentrale. Wij hebben een jarenlange ervaring in het opsporen van gaslekken binnen woningen. In de tijd tussen onze komst en het detecteren van de gaslekkage is het belangrijk om voor voldoende ventilatie te zorgen, zodat de gaslucht enigszins weg kan trekken en er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Tip: zet deuren of ramen tegenover elkaar open, wat een goede ventilatie van de ruimte bevordert!

Hoe ruikt een gaslek?

Aardgas is eigenlijk reukloos. In Nederland ruik je bij een gaslek echter een zwavelachtige geur. Wat je eigenlijk ruikt is tetrahydrothiofeen, dit ruikt enigszins naar zwavel. Hierdoor kunnen mensen het gas gemakkelijk ruiken. Dit is belangrijk voor de veiligheid.

Hulpmiddelen bij een gaslek opsporen

gaslek opsporenEen gaslek opsporen kan tegenwoordig snel en vakkundig door gebruik te maken van verschillende geavanceerde hulpmiddelen. Waar het voorheen vaak noodzakelijk was om hak- en breekwerk uit te voeren om de bron van een gaslekkage op te kunnen sporen, is dat tegenwoordig niet meer nodig. Nadat wij een gaslek voor u hebben opgespoord krijgt u van ons een uitgebreid rapport met onze bevindingen. Dit rapport kan een loodgieter gebruiken om de gaslekkage in uw woning doelgericht aan te pakken.

Risico’s van een gaslek in huis

Het is erg belangrijk om een gaslek zo snel mogelijk op te sporen. Een gaslek opsporen voorkomt namelijk dat u te maken krijgt met gevaarlijke gevolgen zoals explosies of een slaperig gevoel. In veel gevallen zult u het gas tijdig opmerken, waardoor u uw woning kunt ventileren. De gaslucht zal zodoende snel wegtrekken, waarmee de kans op gevaarlijke situaties aanzienlijk kleiner wordt. Het is ook mogelijk dat er een koolmonoxidelekkage ontstaat in uw woning. Koolmonoxide is een van de stoffen die gebruikt wordt voor het verwarmen van water in de cv-ketel. U ruikt deze stof veel minder goed bij een gaslek, vandaar dat ook het gebruik van een koolmonoxidemelder raadzaam kan zijn. Het is in ieder geval aan te raden om zo snel mogelijk een expert in te schakelen.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!