Gaslek laten opsporen?
Ruikt u gas, maar is het niet duidelijk waar het lek zit? Bel de Lekdetectiecentrale!
Wij traceren het lek en zorgen dat uw veiligheid is gegarandeerd.
- Vakkundig lekkage laten opsporen
- Geen sloopwerk nodig
- Heldere prijzen
- Duidelijk rapport
- Dezelfde dag nog beschikbaar
- Actief in heel Nederland
Gaslek laten opsporen?
- Vakkundig lekkage laten opsporen
- Geen sloopwerk nodig
- Heldere prijzen
- Duidelijk rapport
- Actief in heel Nederland
- Dezelfde dag nog beschikbaar
Hoe kan de Lekdetectiecentrale helpen bij een gaslek opsporen?
Wanneer u een sterke gaslucht in uw woning ruikt, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Mocht er namelijk sprake blijken te zijn van een gaslek, dan kan dit vergaande gevolgen voor u hebben. Een gaslek opsporen is niet altijd even eenvoudig, waardoor de hulp van specialisten op het gebied van lekkages gewenst kan zijn. Deze specialisten vindt u bij de Lekdetectiecentrale.
Wij hebben de juiste kennis, expertise en middelen om gaslekken veilig en efficiënt te kunnen opsporen. De Lekdetectiecentrale kan voor u het lek opsporen door middel van gespecialiseerde apparaten. Vervolgens zullen wij een duidelijk rapport opstellen. Dit rapport kan een gasmonteur of loodgieter gebruiken om het lek te repareren. De voordelen hiervan zijn dat er geen onnodig hak- en breekwerk nodig zal zijn en u dus niet voor onverwachte kosten komt te staan.
1. Vermoeden van gaslek?
U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.
2. Wij sporen uw lekkage op
Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.
3. Uitgebreid rapport
U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Hierdoor is een loodgieter sneller klaar en worden kosten bespaard.
Wat kan ik direct al doen tegen een gaslek?
Als u vermoedt dat er een gaslek is, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen om de situatie te beheersen en de veiligheid te waarborgen. U kunt het volgende doen:
- Sluit onmiddellijk de gasaansluiting af door de gasregelaar of de hoofdkraan dicht te draaien. Deze is meestal te vinden op de gasmeter of in de buurt van de gasaansluiting.
- Ventileer de ruimte door alle ramen en deuren te openen. Dit helpt om de gasconcentratie in de lucht te verminderen.
- Zorg ervoor dat u en iedereen in het gebouw geen elektrische apparaten gebruikt, zoals lampen, elektrische kachels of gasovens. Dit kan een vonk veroorzaken, deze kan leiden tot een explosie.
- Als u rook of gas ruikt, vertrek onmiddellijk naar een veilige locatie en bel de brandweer via 112.
Het is belangrijk om gaslekken snel te detecteren en op te lossen om de veiligheid te waarborgen. Als u twijfelt of er een gaslek is, neem dan telefonisch contact op met de Lekdetectiecentrale door te bellen naar 085-7825581.
Wat moet ik niet doen bij een gaslek?
Vermoedt u een gaslek te hebben? Dan is het belangrijk om de juiste stappen te volgen om de situatie te beheersen en de veiligheid te waarborgen. Hieronder staan een aantal dingen die u niet moet doen als u denkt een gaslek te hebben:
- Maak geen open vuur of gebruik geen elektrische apparaten, zoals elektrische kachels, lampen of gasovens. Dit kan een vonk veroorzaken die een explosie kan veroorzaken.
- Zet geen elektrische schakelaars aan of uit. Dit kan ook een vonk veroorzaken.
- Probeer het gaslek niet zelf te repareren. Dit is gevaarlijk en moet worden overgelaten aan een professional.
- Blijf niet in de buurt van het gaslek. Gas kan zich snel verspreiden en een explosie veroorzaken. Als u rook of geur van gas ruikt, vertrek onmiddellijk naar buiten.
De Lekdetectiecentrale kan u helpen om het gaslek op te sporen. Twijfelt u of u een gaslek heeft? Neem dan direct contact op en wij sporen het voor u op, bel nu 085-7825581.
Werkgebied
Lekdetectiecentrale is actief in heel Nederland. U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.
Werkgebied
Lekdetectiecentrale is actief in heel Nederland. U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.
Recensies
Type lekkages
Voor het opsporen van lekkages maken wij gebruik van verschillende technieken en apparatuur. Hiermee kunnen we de volgende lekkages opsporen:
WATERLEK
- Vloerverwarming
- Centrale verwarmingsinstallaties
- Verwarmingsleidingen
- Leidingen van radiatoren
- Koudwaterleidingen
- Afvoerleidingen
- Sifons
- Daken
- Plafond
- Muur
- Kelder
- Dakkapel
- Cv
- Zwembad
- Waterleiding
WARMTELEK
- Daken
- Glaskoepels
- Vensters
- Deuren
- Muren
- Voegen
WATERLEK
- Afvoerleidingen
- Badkamers
- Beton
- Centrale verwarming
- Koudwaterleidingen
- Leidingen van radiatoren
- Muren
- Plafonds
- Sifons
- Verwarmingsleidingen
- Vloeren
- Vloerverwarming
- Waterleidingen
- Zwembaden
WARMTELEK
- Daken
- Glaskoepels
- Vensters
- Deuren
- Muren
- Voegen
Hoe kan ik een gaslek herkennen?
Er zijn enkele tekenen waaraan u kunt herkennen of er een gaslek is. Als u één of meer van de volgende symptomen opmerkt, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen en een lekdetectiespecialist in te schakelen:
- Een sterke, scherpe geur van gas. Gas heeft een kenmerkende geur die wordt toegevoegd aan de gasleidingen om gaslekken te kunnen detecteren. Als u deze geur ruikt, is er mogelijk een gaslek. Aardgas is eigenlijk reukloos. In Nederland ruikt u bij een gaslek echter een zwavelachtige geur. Wat u eigenlijk ruikt is tetrahydrothiofeen, dit ruikt enigszins naar zwavel. Hierdoor kunnen mensen het gas gemakkelijk ruiken. Dit is belangrijk voor de veiligheid.
- Rook of dampen die uit een gasleiding of gasapparaat komen. Als u rook of dampen ziet die uit een gasleiding of gasapparaat komen, kan dit wijzen op een gaslek.
- Een hoog piepend geluid bij gasapparaten of gasleidingen. Als u een hoog piepend geluid hoort bij gasapparaten of gasleidingen, kan dit een teken zijn van een gaslek.
- Een onverklaarbaar hoog gasverbruik. Als u plotseling een hoog gasverbruik opmerkt zonder dat er een duidelijke reden voor is, kan dit wijzen op een gaslek.
Ervaart u een van deze kenmerken? Bel direct naar 085-7825581, dan kan de Lekdetectiecentrale het gaslek snel voor u opsporen.
Voordelen lekdetectie
Lek wordt zonder sloopwerk exact opgespoord. Dezelfde dag nog beschikbaar in heel Nederland. U ontvangt een helder rapport en de verzekering vergoedt bijna altijd de kosten.
Voordelen lekdetectie
Lek wordt zonder sloopwerk exact opgespoord. Dezelfde dag nog beschikbaar in heel Nederland. U ontvangt een helder rapport en de verzekering vergoedt bijna altijd de kosten.
Waar kan een gaslek ontstaan?
Een gaslek kan ontstaan in verschillende situaties. Een gaslek kan ontstaan als een gasleiding wordt beschadigd, bijvoorbeeld door werkzaamheden of door een ongeval. Ook kan een gaslek ontstaan als een gasmeter of gasapparaat defect is. In sommige gevallen kan een gaslek ook ontstaan als er problemen zijn met de gasinstallatie zelf. Veelvoorkomende plaatsen voor een gaslek zijn:
- Gat of scheur in de gasleiding
- De leiding zit verkeerd aangesloten
- Koppeling is stuk van de gasleiding
Het is belangrijk om gaslekken snel te detecteren en op te lossen om de veiligheid te waarborgen.
Risico’s van een gaslek in huis
Het is erg belangrijk om een gaslek zo snel mogelijk op te sporen. Een gaslek opsporen voorkomt namelijk dat u te maken krijgt met gevaarlijke gevolgen zoals explosies of een slaperig gevoel. In veel gevallen zult u het gas tijdig opmerken, waardoor u uw woning kunt ventileren. De gaslucht zal zodoende snel wegtrekken, waarmee de kans op gevaarlijke situaties aanzienlijk kleiner wordt. Het is ook mogelijk dat er een koolmonoxidelekkage ontstaat in uw woning. Koolmonoxide is een van de stoffen die gebruikt wordt voor het verwarmen van water in de cv-ketel. U ruikt deze stof veel minder goed bij een gaslek, vandaar dat ook het gebruik van een koolmonoxidemelder raadzaam kan zijn. Het is in ieder geval aan te raden om zo snel mogelijk een expert in te schakelen.
Risico’s gaslekkage
Een gas lek kan extreme gevolgen hebben, onder andere:
- Explosiegevaar
- Gezondheidsproblemen
Risico’s gaslekkage
Een gas lek kan extreme gevolgen hebben, onder andere:
- Explosiegevaar
- Gezondheidsproblemen
Methoden
Voor het opsporen van lekkages gebruiken wij verschillende methoden en technieken. Hier vindt u een overzicht.
Ultrasoon detectie
Datalogger
Leaktracking
Traceergas
Thermografische infraroodcamera
Drukproef
Leiding lokalisator
Vochtmeting
Thermografische camera
Endoscopie
Rioolcamera
Warmtebeeldcamera
Akoestisch onderzoek
Kleurstofmethode
Rookproef
De hulpmiddelen die wij gebruiken bij een gaslek opsporen
Een gaslek opsporen kan tegenwoordig snel en vakkundig door gebruik te maken van verschillende geavanceerde hulpmiddelen. Waar het voorheen vaak noodzakelijk was om hak- en breekwerk uit te voeren om de bron van een gaslekkage op te kunnen sporen, is dat tegenwoordig niet meer nodig. Dat is het voordeel van het inschakelen van een lekdetectiespecialist. De meest voorkomende hulpmiddelen zijn:
- Geluidsapparatuur, zoals een stethoscoop of een gasdetectiemicrofoon, die gebruikt kan worden om het geluid van een gaslek op te vangen.
- Gasdetectieapparatuur, zoals een handheld apparaat dat de concentratie van gas in de lucht meet.
- Optische instrumenten, zoals een camera, die gebruikt kunnen worden om het gaslek visueel te detecteren en te lokaliseren.
Nadat wij een gaslek voor u hebben opgespoord krijgt u van ons een uitgebreid rapport met onze bevindingen. Dit rapport kan een loodgieter gebruiken om de gaslekkage in uw woning doelgericht aan te pakken.
Gasdetectieapparatuur
Wij sporen uw gaslekkages in huis op met Gasdetectieapparatuur. Neem direct contact op voor het opsporen van uw gaslekkage.
Gasdetectieapparatuur
Wij sporen uw gaslekkages in huis op met Gasdetectieapparatuur. Neem direct contact op voor het opsporen van uw gaslekkage.
Veelgestelde vragen
Om u zo goed mogelijk te helpen, zijn hieronder de veelgestelde vragen over lekkages opsporen met lekdetectie weergegeven. Heeft u een andere vraag of wilt u graag een afspraak maken? Neem direct contact met ons op via 085-7825581, we helpen u graag!
Een gaslekkage kan erg gevaarlijk zijn. De combinatie van open vuur met een gaslekkage kan bijvoorbeeld voor een explosie in huis zorgen. Daarbij kan er een verstikkingsgevaar ontstaan als gevolg van de gaslekkage. Het koolmonoxide zal u een slaperig gevoel geven, wat uiteindelijk tot een verstikking kan leiden. Dit toont aan hoe belangrijk het is om gebruik te maken van een koolmonoxidemelder. Met een koolmonoxidemelder in huis wordt u tijdig gewaarschuwd voor het dreigende gevaar. Laat een gaslekkage daarbij zo snel mogelijk opsporen en verhelpen. Zo kunt u de kans op vervelende ongelukken minimaliseren.
Eén van de gevaren bij een gaslek is koolmonoxidevergiftiging (CO-vergiftiging). Deze vergiftiging kunt u herkennen aan:
- Hoofdpijn
- Duizeligheid
- Misselijkheid
- Braken
Vaak hebben meerdere personen hier last van, als ze een ruimte betreden met een koolmonoxidelek. Bij een ernstige CO-vergiftiging kunt u last krijgen van stuipen, bewustzijnsverlies, hartritmestoornissen, ademnood en een hartinfarct. Soms kan het zelfs leiden tot permanente hersenschade. Ook kan een gaslekkage, in combinatie met open vuur, voor een explosie zorgen. Dit resulteert mogelijk in ernstige brandwonden op uw lichaam.
Door gebruik te maken van een koolmonoxidemelder en door de gaslekkage tijdig te laten verhelpen, is de kans op dergelijke gevaren voor uw gezondheid minimaal.
De kosten zijn afhankelijk van het type lekkage en de omvang van het lek. Daarbij wordt er per situatie afgewogen welke specialistische apparaten gebruikt zullen worden om het lek te detecteren. Dit betekent dat de kosten van het uitvoeren van lekdetectie verschillen per situatie. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met ons.
Wij adviseren om niet zelf een gaslek op te gaan sporen, dit kan namelijk gevaarlijk zijn. Het opsporen van een gaslek is een klus die het best overgelaten kan worden aan een professionele lekdetectiespecialist.
Wilt u het toch proberen? Dan is dit op eigen risico. Net als bij een waterlekkage zou u ook in het geval van de gaslekkage een spoor kunnen volgen. Vaak heeft het gas een sterke geur rond de bron van de lekkage. Wanneer u een indicatie van de bron van de gaslekkage heeft, kunt u de leidingen voorzien van zeepsop. Daar waar luchtbellen in het zeepsop ontstaan, bevindt de bron van de gaslekkage zich.
Of een gaslekkage wordt vergoed door de verzekering hangt af van uw specifieke verzekeringspolis. In sommige gevallen kan een gaslekkage worden gedekt onder de aansprakelijkheidsdekking van uw verzekering, maar het is belangrijk om hierover contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij en uw polis te raadplegen om te zien of dit in uw specifieke geval het geval is. Houd er rekening mee dat sommige verzekeringsmaatschappijen specifieke voorwaarden hebben voor de dekking van gaslekkages, dus het is belangrijk om hierover goed geïnformeerd te zijn voordat u een claim indient.
Ja, een gaslekkage kan zorgen voor een hoge energierekening. Als er gas ontsnapt uit uw gasleidingen, kan dit leiden tot een ongewoon hoog gasverbruik en daarmee tot een hogere energierekening. Bovendien kan een gaslekkage ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid en veiligheid, dus het is belangrijk om dit meteen op te sporen en laten repareren door een vakman. Als u vermoedt dat u een gaslekkage heeft, raden we u aan onmiddellijk contact op te nemen met de Lekdetectiecentrale door middel van te bellen naar 085-7825581.
U kunt gemakkelijk een afspraak maken door ons te bellen via 085-7825581. Wij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 20:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00.
Wij sporen een gaslek vaak op in:
Gasleiding
Gasinstallatie
Gasmeter
Gasapparaat
Wij sporen een gaslek vaak op in:
Gasleiding
Gasinstallatie
Gasmeter
Gasapparaat
Contactinformatie
Lekdetectiecentrale is u graag van dienst voor het opsporen van uw lekkage.
Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag vanaf 08:00 tot 20:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00.
Maandag
08:00-20:00
Dinsdag
08:00-20:00
Woensdag
08:00-20:00
Donderdag
08:00-20:00
Vrijdag
08:00-20:00
Zaterdag
10:00-17:00