Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Traceergas

We pompen een bepaald gas in de leiding. Plekken met een verhoogde concentratie
van dit (meetbare) gas indiceren een lek.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie door gebruik te maken van traceergas

Een lekkage in een leiding, of dat nu een leiding van de cv-ketel, een vloerverwarmingsleiding of een (andere) waterleiding is, kan op verschillende manieren ontstaan. In sommige gevallen is de oorzaak van een lek in de leiding bijvoorbeeld slijtage, of een verkeerde montage. Wat de oorzaak van een lekkage ook mag zijn, een lekkage dient verholpen te worden. Gebeurt dit niet dan kan er waterschade ontstaan die in de meeste gevallen onherstelbaar is. Soms is het duidelijk merkbaar dat er een lekkage is, maar is de locatie van het lek niet eenvoudig aanwijsbaar. Op zo’n moment is lekdetectie door Lekdetectiecentrale een oplossing. Wij kunnen met verschillende lekdetectietechnieken een lek opsporen.

De techniek die gebruik maakt van traceergas is een voorbeeld van een dergelijke techniek waarmee een lek in leidingen opgespoord kan worden. Het is een vaak gebruikte methode die ook gecombineerd kan worden met andere lekdetectiemethoden.

Voorbereiding voor een lekdetectie met traceergas

lekdetectie traceergasVoor het toepassen van de traceergastechniek, dienen de leidingen allereerst leeg gemaakt te worden. Dit gebeurt met behulp van een compressor die zorgt voor druk op de leidingen. Alle kranen worden opengezet en door de druk worden de leidingen geleegd. Wanneer de leidingen geleegd zijn, wordt er een mengsel van waterstofgas en stikstofgas in de leidingen onder druk ingebracht, het traceergas. Dit traceergas zal vervolgens door de leidingen stromen. Doordat waterstofgas een zeer vluchtig gas is, vluchtiger dan water, kan het traceergas ontsnappen door de kleinste kiertjes en gaatjes.

Hoe wordt een lekkage opgemerkt?

Dankzij een sensor, die het gas traceert, worden de lekkages dan probleemloos gevonden. De sensor, die eigenlijk een waterstofdetector is, wordt langs de leidingen gehouden op verschillende plaatsen en hiermee wordt gecheckt of er op een bepaalde plek extra waterstofgas, afkomstig uit het traceergas, in de lucht zit. Is dat het geval, dan kunnen we concluderen dat er op zo’n plek een lek getraceerd is, vandaar de naam traceergas. Dit gaat heel precies, zelfs op enkele centimeters nauwkeurig, doordat de waterstofdetector een zeer gevoelige sensor heeft.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button