Ultrasoon detectie

Lekkages opsporen door middel van ultrasone geluidsgolven.
Vooral handig voor koudwaterleidingen.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie rond koudwaterleidingen via ultrasoon detectie

Lekkages in leidingen kunnen op verschillende manieren worden opgespoord. Een manier om een lekkage in een koudwaterleiding op te sporen, is met behulp van de lekdetectiemethode ultrasoon detectie. Via ultrasoon detectie is het mogelijk om redelijk nauwkeurig de locatie van een lek te vinden. Bij Lekdetectiecentrale weten we hoe we via ultrasoon detectie een lek op kunnen sporen. Mocht dat nodig zijn, dan kunnen we ook nog andere methoden voor lekdetectie inzetten om de locatie van het lek (preciezer) in kaart te brengen.

Uitgebreide rapportages na lekdetecties

Een loodgieter kan nadat hij op de hoogte is van de locatie van het lek, het lek repareren en verhelpen. Als de lekdetectie is uitgevoerd en de ultrasoon detectie is afgerond, stellen wij hierover een rapport op. Dit rapport krijgt u, als klant. Dit kan zeker van pas komen, want dankzij de rapportage van waar de lekkage zich bevindt, is de lekkage voor een loodgieter eenvoudiger en sneller op te lossen. Bovendien kunnen de kosten vaak vergoed worden via een verzekeraar als u het rapport daar indient.

Een lekdetectie met een ultrasoon detectie

ultrasoon detectieEen lek detecteren via ultrasoon detectie gaat door middel van een zender en een ontvanger die met elkaar communiceren. De zender zendt ultrasoon geluid in alle richtingen uit, de ontvanger pikt dit weer op. Ultrasoon geluid is niet hoorbaar voor mensen en is daarnaast ook niet schadelijk. Het is dus veilig te gebruiken in een woning en niemand hoeft het pand te verlaten wanneer ultrasoon detectie wordt uitgevoerd. Ultrasoon detectie kan op twee verschillende manieren worden gebruikt: voor het detecteren van lekken in wanden en isolatie, en voor het detecteren van lekken in leidingen.

Om een lek in wanden te vinden wordt de ultrasoon detector binnen de te analyseren ruimte geplaatst, terwijl de ultrasoon ontvanger buiten deze ruimte gepositioneerd is. Is het signaal wat de ontvanger oppikt buiten merkbaar sterker op een bepaalde plek, dan is het waarschijnlijk dat er op die plek een vochtige plek zit, wat wijst op een lekkage. Zo kan bijvoorbeeld een warmtelek gelokaliseerd worden dankzij ultrasoon detectie.

Daarnaast kan ultrasoon detectie worden ingezet om lekkages in leidingen te vinden. Een lek produceert namelijk een bepaald geluid. Dit geluid is voor het menselijk oor nauwelijks waar te nemen, maar met ultrasoon detectie kan dit geluid worden gemeten. Op deze manier kan de precieze locatie van het lek worden bepaald.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!