Leaktracking

Door een elektrisch veld te creëren kan worden gemeten waar het lek zicht bevindt,
water geleidt immers goed.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie aan de hand van leaktracking

Een lek in een vijver of zwembad zorgt voor veel onnodig waterverlies. Het lijkt misschien een ingewikkelde zaak om een lekkage in een zwembad of vijver op te sporen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er is namelijk een hele effectieve lekdetectietechniek die wij voor u kunnen toepassen op uw vijver of zwembad. Bij Lekdetectiecentrale weten we precies hoe we dit aan moeten pakken en maken we, in het geval van een vijver of zwembad wat lekt, gebruik van de methode die leaktracking genoemd wordt. Dankzij de innovatieve methode leaktracking hoeft u uw vijver of zwembad niet eens eerst leeg te laten lopen voor de lekdetectie, wat u veel gedoe en bovendien geld kan schelen. Breken of hakken is ook uit den boze voor het opsporen van het lek. Eventueel kan de methode leaktracking door ons nog toegepast worden in combinatie met andere methoden voor lekdetectie, welke methoden dat zouden kunnen zijn, is afhankelijk van de situatie.

Hoe wordt leaktracking toegepast?

lekdetectie leaktrackingLeaktracking werkt met behulp van elektriciteit. Er wordt een elektrisch veld gecreëerd boven het wateroppervlak. Het uitzenden van het elektrische veld gebeurt met behulp van een drijvend object op het water. Door met een elektrische ontvanger, een stroomgenerator, over het wateroppervlak te bewegen kan het lek gevonden worden. Water geleidt namelijk elektriciteit zeer goed. Zit er een lek in de vijver of in het zwembad, dan lekt er, behalve water, ook elektriciteit weg naar de aarde en dat pikt de ontvanger op bij leaktracking.

Op het moment dat dat gebeurt, geeft de ontvanger een signaal en wordt duidelijk wat de locatie is van het lek in de vijver of het zwembad. Nadat de lekkage gevonden is door ons middels leaktracking, kan bijvoorbeeld een loodgieter de reparatie ervan verzorgen. Dit zodat uw vijver of zwembad niet meer leeg loopt en waterverlies verleden tijd zal zijn.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!