Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,8!

Lekdetectie in Lelystad –
Lekkages opsporen met de nieuwste hulpmiddelen!

De Lekdetectiecentrale spoort het lek op met behulp van geavanceerde apparatuur! Hak- en breekwerk is overbodig. Bijkomend voordeel: in de meeste gevallen vergoedt uw verzekeraar de kosten.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

De werkwijze van Lekdetectiecentrale

Heeft u last van een lekkage waarbij niet duidelijk is waar deze zich precies bevindt? Wij sporen lekkages op met gespecialiseerde apparatuur, hakken en breken is hierdoor niet nodig. Dankzij onze lekdetectie hoeft u dus geen kosten te maken voor onnodig sloop- en herstelwerk. Ook vergoedt de verzekeraar vaak de kosten van lekdetectie!

Lek gevonden! Wat nu?

Als we het lek hebben opgespoord ontvangt u van ons een helder en gedetailleerd rapport. De lekken zijn hierin duidelijk aangegeven zodat een loodgieter exact weet waar hij reparaties moet uitvoeren. Wanneer u het rapport krijgt, kunt u direct een loodgieter inschakelen die de lekkage direct voor u kan repareren. Ons rapport kunt u vervolgens doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van de lekdetectie.

Lekdetectie Lelystad

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Redenen om voor een lekdetectie in Lelystad te kiezen

Een lekdetectie in Lelystad uit laten voeren kan om uiteenlopende redenen interessant voor u zijn. Een lekkage opsporen rond waterleidingen is de meest voorkomende toepassing van een lekdetectie. Toch kan een lekdetectie ook in andere situaties goed van pas komen! Mogelijk wilt u bijvoorbeeld het energieverbruik in huis terugdringen. Door de warmtelekken op te sporen, kunt u de isolatie in huis heel doelgericht verbeteren. Kies er bijvoorbeeld voor om een enkele ruit te vervangen voor dubbelglas. Op deze manier houdt u meer warmte binnen uw woning, waardoor uw energieverbruik afneemt.

Ook bij een gaslek kan het gebruik van een lekdetectie in Lelystad een slimme keuze zijn. In het ergste geval resulteert een gaslek in een explosie- en verstikkingsgevaar. Bij een gaslek is het vrijwel onmogelijk om de bron van het lek zelf te achterhalen. U zou dit enkel met een beetje zeepsop kunnen doen. Zeepsop zorgt echter voor onnodig veel vuil en is geen garantie voor het achterhalen van de bron van een lekkage.

Hulpmiddelen bij een lekdetectie in Lelystad

Wanneer wij een lekdetectie in Lelystad voor u uitvoeren, zullen we altijd een eerste inventarisatie maken. Wat zou een mogelijke bron van de lekkage kunnen zijn? Om wat voor soort lekkage gaat het? Op basis van deze eerste bevindingen kiezen we vervolgens voor een van onze hulpmiddelen. Zo kunnen we onder meer een thermografische camera gebruiken. Een thermografische camera komt goed van pas bij het achterhalen van een lek rond warmwaterleidingen of een warmtelek.

In andere situaties kan een lekdetectie in Lelystad worden uitgevoerd met ultrasone trillingen, een kleurproef of een rookproef.

Rapport na het uitvoeren van een lekdetectie

Nadat wij de lekdetectie in Lelystad voor u hebben uitgevoerd, ontvangt u een uitgebreid rapport van ons. In dit rapport wordt heel uitgebreid beschreven waar de bron van het lek binnen uw woning zich bevindt. U kunt dit rapport aan een loodgietersbedrijf overhandigen, om de lekkage voor u op te laten lossen. Doordat de loodgieter zelf niet meer naar de bron van de lekkage hoeft te zoeken, kan deze u van een snelle oplossing voorzien.

Voorkom schade aan uw woning door een lekdetectie in Lelystad uit te laten voeren!

Neem contact op!

Bel 0320-782501

Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 20:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00
Zondag: gesloten

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

Vloerverwarming
Centrale verwarmingsinstallaties
Verwarmingsleidingen
Leidingen van radiatoren
Koudwaterleidingen
Afvoerleidingen
Sifons