Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekkage in uw kelder opsporen

Heeft u last van vochtproblemen in uw kelder? Met onze apparatuur lopen wij alles na en sporen lekken op. Zo wordt de bron van het probleem duidelijk zonder hak- en breekwerk!

 • Vakkundige lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Heldere prijzen
 • Duidelijk rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Landelijke dekking
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Werkgebied

Lekdetectiecentrale is actief in heel Nederland. U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Een lekkage in de kelder opsporen zonder te slopen

Een kelder in uw woning kan verschillende voordelen hebben! U kunt bijvoorbeeld uw tuinspullen hier bewaren, overbodige meubels opslaan en u kunt er een voorraadkast van maken om etenswaren koel en droog te bewaren. Wanneer u de kelder voor dergelijke doeleinden gebruikt is het belangrijk om de kelder zeer regelmatig op de aanwezigheid van lekkages te controleren. Lekkages kunnen voor waterschade aan uw meubels zorgen, voor schimmel op de muren en andere vervelende problemen. Een lekkage in de kelder opsporen blijkt vaak niet eenvoudig te zijn. Om die reden bieden onze specialisten van de Lekdetectiecentrale graag hulp bij het oplossen van lekkages. Wij beschikken over geavanceerde hulpmiddelen die een lekkage in de kelder opsporen een stuk eenvoudiger maken.

Verschillende soorten lekkages in de kelder

lekkage kelder opsporenDe lekkages in uw kelder kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Zo kunnen er leidingen onder de vloer beschadigd zijn, maar kan het vocht ook van hogere ruimtes in uw woning naar de muren van uw kelder getrokken zijn. Onze specialisten kunnen een lekkage in de kelder opsporen door ultrasone trillingen in te zetten. Op basis van de weerkaatsing van deze ultrasone trillingen kan bepaald worden waar de bron van een lekkage zich bevindt. Zo voorkomen we dat er hak- en breekwerk moet worden uitgevoerd om de bron van de lekkage in de kelder op te kunnen sporen.

Tip: om ernstige waterschade in uw kelder te voorkomen kan het raadzaam zijn om eens per zoveel jaar een preventieve lekdetectie in de kelder uit te laten voeren. Uiteraard komen wij zo snel mogelijk langs wanneer er een lek is ontstaan, maar voorkomen is beter dan genezen.

Uitgebreid rapport na afloop van een lekdetectie

Onze hulp gaat verder dan enkel een lekkage in de kelder opsporen. Zo zullen we u na het uitvoeren van de lekdetectie voorzien van een uitgebreid rapport. In dit rapport wordt heel nauwkeurig beschreven waar in huis de bron van de lekkage zich bevindt. Het is raadzaam om dit rapport aan een loodgieter te overhandigen om de lekkage doelgericht en efficiënt aan te kunnen pakken. Ook kunt u dit rapport doorsturen naar de verzekering. Deze vergoedt vaak de kosten van lekdetectie!

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

Ik heb een lekkage in de kelder, wat nu?

Wanneer u met een lekkage in de kelder te maken krijgt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen. Een lekkage in de kelder kan voor een nare waterschade aan uw woning zorgen. Denk aan vocht wat in de kelder in uw muren trekt en vervolgens ook in andere ruimtes binnen uw woning zichtbaar zal zijn. Bij een lekkage in de kelder kunt u deze eerst zelf proberen op te lossen, door de bron van de lekkage af te dichten met een vochtige doek. Ook kan het verstandig zijn om de hoofdkraan dicht te draaien, om te voorkomen dat er nog meer vocht uit de leidingen in de kelder lekt.

Kunt u de bron van de lekkage in de kelder zelf niet vinden? Schakel in dat geval onze specialisten in om u hierbij te helpen! Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen die het achterhalen van de lekkagebron relatief eenvoudig maken.

Wat is een (tijdelijke) noodoplossing voor een lekkage in de kelder?

Bij een lekkage in de kelder kunt u zelf verschillende stappen zetten, om een verergering van de waterschade tegen te gaan. Een tijdelijke noodoplossing voor een lekkage in de kelder is bijvoorbeeld het afdekken van de bron van de lekkage met een vochtige doek. Op deze manier voorkomt u dat er meer water uit de leidingen sijpelt en vervolgens in uw muren of vloeren trekt. Een alternatief voor het afdekken van de bron van de lekkage is het dichtdraaien van de hoofdkraan in huis. Ook op deze manier gaat u een verergering van de waterschade tegen.

Mocht u de bron van de lekkage in de kelder niet kunnen vinden, dan kunt u hier onze specialisten voor inschakelen. Nadat wij de bron van de lekkage gevonden hebben, kan een loodgieter de lekkage voor u oplossen. Het is af te raden om dit zelf te doen.

 

Ben ik altijd verzekerd voor een lekkage in mijn kelder?

Nee, u bent niet altijd verzekerd voor een lekkage in uw kelder. Ook de kosten voor het herstel van de waterschade als gevolg van deze lekkage zullen lang niet altijd vergoed worden door een verzekeraar. Het is doorgaans afhankelijk van de oorzaak van de lekkage, of de kosten voor het herstel hiervan vergoed worden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage aan een leiding, die veroorzaakt is door het op de verkeerde manier aanleggen van de leidingen. Of wat te denken van beschadigde leidingen doordat u deze met een boormachine geraakt heeft! In de polisvoorwaarden van uw woonverzekering vindt u precies voor welke schade u gedekt bent.

Het is belangrijk om de lekkage in de kelder zo snel mogelijk te laten verhelpen, om een verdere waterschade aan uw woning te voorkomen. Het vocht kan uit de leidingen sijpelen en vervolgens in uw muren en vloeren trekken.

Waardoor kunnen lekkages in kelders ontstaan?

Lekkages kunnen op tal van verschillende manieren in kelders en andere ruimtes binnen uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan leidingen die op de verkeerde wijze worden aangelegd. Er kan speling tussen twee leidingstukken ontstaan, waarbij er water uit de leidingen kan sijpelen. Ook kunt u tijdens het boren van gaten in de muren van uw kelder per ongeluk een leiding hebben geraakt, waardoor deze beschadigd is en een lek bevat. Een derde mogelijke oorzaak van een lekkage in de kelder is een hevige vorst, waarbij stilstaand water in de leidingen bevriest. Als gevolg hiervan kan de leiding knappen en een lekkage veroorzaken.

Het is belangrijk om leidingen in de kelder regelmatig te laten controleren, om lekkages tegen te gaan. Ook is het verstandig om leidingen altijd door een specialist aan te laten leggen in de kelder. Zo weet u zeker dat de kans op lekkages in de kelder minimaal is.

Welke problemen kan vocht in de kelder veroorzaken?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een lekkage in de kelder zo snel mogelijk te laten verhelpen. Een van deze redenen is de vocht die vrij kan komen bij een lekkage. Het vocht trekt in uw muren en vloeren, waar het voor schimmel- en zwamvorming kan zorgen. Deze schimmels kunnen verder omhoog trekken, waardoor ze ook in andere ruimtes binnen uw woning zichtbaar zullen zijn. Of wat te denken van de houdbaarheid van de etenswaren die u in uw kelder heeft opgeslagen? Wanneer het vocht in de verpakking van deze etenswaren trekt, zullen de etenswaren minder lang houdbaar zijn.

Het kan slim zijn om een hygrometer in de kelder op te hangen. Zo kunt u de luchtvochtigheid in deze ruimte in de gaten houden. Vaak blijkt het erg lastig om een lekkage in de kelder in een vroeg stadium te herkennen.

Hoe sporen jullie lekken in kelders op?

Lekkages in kelders kunnen als gevolg van verschillende bronnen ontstaan zijn. Zo kan er een lekkage rond een koud- of een warmwaterleiding ontstaan zijn. In het eerste geval zullen onze specialisten voor een lekdetectie middels ultrasone trillingen kiezen. Bij lekkages rond warmwaterleidingen is het gebruikelijker om voor een thermografische camera te kiezen. De beelden die met een thermografische camera gemaakt worden, geven een goed beeld van de temperatuurverschillen tussen water in de leidingen en het gelekte water. Zo kan de bron van de lekkage heel nauwkeurig in beeld gebracht worden. Na afloop van een lekdetectie in de kelder ontvangt u van ons een uitgebreid rapport.

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Dit schrijven klanten over ons

 • "Super aardig en vriendelijke service. Hij legt je goed het proces uit. Laat je niet voor verassingen staan en verteld in normaal Nederlands het proces. Zou hem iedereen aan kunnen raden."

  Roan Graas (15-12-2022)
 • "Het is aan de prijs, maar dat was aangekondigd. De kwaliteit van het onderzoek is er ook naar. Sebastiaan heeft alle aandacht en neemt je als klant goed mee in zijn onderzoek!"

  Van den Hoek Bart (15-12-2022)
 • "Van tevoren werd ik gebeld dat de medewerkers onderweg waren. De service is uitstekend en ik kon snel een afspraak krijgen. De medewerkers zijn vakkundig en hebben goed werk geleverd. De lekkages waren heel snel gevonden. Het meetverslag had ik dezelfde avond in de mail waar ik erg blij mee was. Ik wil een ieder aanraden om van dit bedrijf gebruik te maken"

  Marion Cairo (17-11-2022)
 • "Prettig bedrijf, klantenservice gemakkelijk te bereiken. Afspraak inplannen ging snel, helaas vanwege privéomstandigheden moest de afspraak op korte termijn geannuleerd worden. Voor hen ook niet prettig ivm planning. Echter is het door lekdetectiecentrale heel sportief opgepakt. Fijn dat er wordt meegedacht en duidelijk wordt gecommuniceerd."

  Barbara den Besten (16-11-2022)
Call Now Button