Lekkage in uw dak opsporen
Lekt uw dak, maar weet u niet waar het lek zich precies bevindt? Wij sporen het lek op
zonder sloopwerk, ook in platte daken! Handig voor de loodgieter én voor de verzekering.
- Vakkundig lekkage laten opsporen
- Geen sloopwerk nodig
- Heldere prijzen
- Duidelijk rapport
- Dezelfde dag nog beschikbaar
- Actief in heel Nederland
Lekkage in uw dak opsporen
- Vakkundig lekkage laten opsporen
- Geen sloopwerk nodig
- Heldere prijzen
- Duidelijk rapport
- Actief in heel Nederland
- Dezelfde dag nog beschikbaar
- Ook voor platte daken
Lekkages rond uw dak opsporen? Bel ons!
Mocht u last hebben van lekkages rond uw dak, dan is het van groot belang dat deze lekkages zo snel mogelijk worden opgespoord. Lekkages in uw dak opsporen is echter niet altijd even eenvoudig! Denk bijvoorbeeld aan de lekkages die het gevolg zijn van beschadigingen aan uw dakbedekking. Dergelijke beschadigingen ontstaan vaak als gevolg van takken en steentjes die tegen de dakbedekking slaan in de herfst en in de winter. Het is soms lastig te bepalen waar het lek precies zit. Voor hulp bij het opsporen van lekkages in uw dak kunt u rekenen op onze specialisten van de Lekdetectiecentrale. Het opsporen van lekkages in uw dak is een van de diensten die wij voor u uit kunnen voeren. Na de dakinspectie sporen we de lekkage op en ontvangt u een uitgebreid rapport. Wij sporen lekkages op in alle typen daken: van EPDM lekkage opsporen tot een lekkend pannendak nalopen, wij bepalen nauwkeurig waar het lek zich bevindt.
1. Last van een lekkage?
U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.
2. Wij sporen uw lekkage op
Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.
3. Uitgebreid rapport
U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Hierdoor is een loodgieter sneller klaar en worden kosten bespaard.
Verschillende soorten lekken in uw dak(bedekking)
Lekkages kunnen ontstaan in de dakbedekking, een dakkapel of de dakconstructie. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op lekkages en ze snel op te lossen om verdere schade te voorkomen.
Een lek in de dakbedekking opsporen
Een lek in de dakbedekking komt vaak doordat dakpannen kapot zijn gegaan of scheef liggen. Kijk daarom regelmatig of uw dakpannen nog goed liggen en niet beschadigd zijn. Dit is bijvoorbeeld verstandig als het gestormd heeft. Ook komt het vaak voor dat er een lek zit tussen de dakbedekking en een dakkapel, schoorsteen of dakraam. De aansluiting is dan niet waterdicht. Ook een EPDM lekkage kunnen we opsporen. (Voor meer over een lek in bitumen kunt u verder lezen onder lekken in een plat dak opsporen.) We sporen lekken in de dakbedekking op door het dak op te gaan en alles na te lopen, vooral dus de aansluitingen met andere dak elementen. Lukt het niet om het lek om met dakinspectie de lekkage op te sporen dan zetten we ultrasoon detectie in.
Opsporen van een lek in uw dakkapel
Is uw dakkapel pas recent geplaatst dan kunt u het beste contact opnemen met de leverancier/installateur van de dakkapel. Mogelijk is hij niet goed geplaatst of is er een defect aan de dakkapel die binnen de garantie valt. Heeft u geen recht meer op garantie dan is het verstandig om het lek op te laten sporen. Het lek kan op verschillende plekken zitten. Wat vaak voorkomt is dat het lek in de aansluiting tussen de dakkapel en het dak zit. Ook kan de dakbedekking van de dakkapel lek zijn, bijvoorbeeld door stormschade kan een EPDM lekkage ontstaan. We sporen het lek in de hiervoor genoemde plekken op met een dakinspectie of door ultrasoon detectie.
Lekken in een plat dak opsporen
Meestal ligt er bitumen op een plat dak. Dit gaat 30 jaar mee. Heeft uw bitumen deze leeftijd bereikt en lekt het dan moet u het waarschijnlijk laten vervangen. Gaat uw bitumen nog niet zo lang mee dan is waarschijnlijk een van de naden lek. Ook kan er een lek zitten in de aansluiting met een dakkapel, schoorsteen of dakraam. Bij het opsporen van lekken in platte daken sporen we met een dakinspectie de lekkage op, en letten dan vooral op de naden en aansluitingen. Is een visuele inspectie niet genoeg om het lek te vinden dan lopen we alles nog een keer na met ultrasone detectie. Dit gebruikt geluidstrillingen om het lek op te sporen. Voordeel hiervan is dat we het dak niet open hoeven te breken. Naast bitumen kunnen we ook in EPDM lekkages opsporen.
Let op: er kan ook wateroverlast ontstaan door een verstopte dakgoot. Loop deze ook altijd na voordat u met uw dak aan de slag gaat. Op deze pagina kunt u meer lezen over lekdetectie bij dakgoten.
Denkt u last te hebben van een lekkage in uw dak? We voeren graag voor u een dakinspectie uit om de lekkage op te sporen. Neem contact met ons op door te bellen via 085-7825581.
Werkgebied
Lekdetectiecentrale is actief in heel Nederland. U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.
Werkgebied
Lekdetectiecentrale is actief in heel Nederland. U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.
Recensies
Type lekkages
Voor het opsporen van lekkages maken wij gebruik van verschillende technieken en apparatuur. Hiermee kunnen we de volgende lekkages opsporen:
WATERLEK
- Vloerverwarming
- Centrale verwarmingsinstallaties
- Verwarmingsleidingen
- Leidingen van radiatoren
- Koudwaterleidingen
- Afvoerleidingen
- Sifons
- Daken
- Plafond
- Muur
- Kelder
- Dakkapel
- Cv
- Zwembad
- Waterleiding
WARMTELEK
- Daken
- Glaskoepels
- Vensters
- Deuren
- Muren
- Voegen
WATERLEK
- Afvoerleidingen
- Badkamers
- Beton
- Centrale verwarming
- Koudwaterleidingen
- Leidingen van radiatoren
- Muren
- Plafonds
- Sifons
- Verwarmingsleidingen
- Vloeren
- Vloerverwarming
- Waterleidingen
- Zwembaden
WARMTELEK
- Daken
- Glaskoepels
- Vensters
- Deuren
- Muren
- Voegen
Wat veroorzaakt een daklekkage?
Er zijn verschillende oorzaken voor lekkages in uw dak:
- Slijtage: sommige soorten dakbedekkingen gaan beperkt mee. Bijvoorbeeld een bitumen dak moet u meestal na dertig jaar laten vervangen. Ook in een EPDM dak kan een lekkage ontstaan.
- Beschadiging: door een storm kunnen dakpannen scheef gaan liggen of van uw dak waaien. Ook kan uw dak beschadigd raken door rondvliegende takken of puin.
- Verstopping dakgoot: als de dakgoot verstopt zit kan hij overstromen. Hierdoor lijkt het alsof er een lek in het dak zit, maar het water komt vanuit de dakgoot.
- Installatiefouten: een dakkapel of dakraam is niet goed geplaatst. De aansluiting tussen de dakkapel of het dakraam lekt. Ook kan de aansluiting tussen het dak en de schoorsteen lek zijn.
Het is belangrijk om regelmatig uw dak te inspecteren op tekenen van lekkages en om eventuele problemen snel op te lossen om verdere schade te voorkomen. Twijfelt u of u een lekkage in uw dak heeft? Bel dan direct naar 085-7825581.
Voordelen lekdetectie
Lek wordt zonder sloopwerk exact opgespoord. Dezelfde dag nog beschikbaar in heel Nederland. U ontvangt een helder rapport en de verzekering vergoed bijna altijd de kosten.
Voordelen lekdetectie
Lek wordt zonder sloopwerk exact opgespoord. Dezelfde dag nog beschikbaar in heel Nederland. U ontvangt een helder rapport en de verzekering vergoed bijna altijd de kosten.
Waarom is het belangrijk om een lekkage snel op te lossen?
Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om snel in te grijpen bij een lekkage in uw dak:
- Schade aan het huis: Een lekkage kan leiden tot waterschade aan het huis, zoals beschadiging van de muren, vloeren en plafonds. Door snel te handelen, kan de schade beperkt worden en kan voorkomen worden dat de schade nog erger wordt.
- Vochtproblemen en schimmelvorming: Een lekkage kan leiden tot vochtproblemen, zoals vocht in de plafonds, muren en schimmelvorming. Dit is niet alleen onaangenaam, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Door snel te handelen, kunt u vochtproblemen en schimmelvorming voorkomen.
- Voorkomen van verdere schade: Als een lekkage niet wordt opgemerkt of niet wordt opgelost, kan dit leiden tot verdere schade aan het huis en kan de lekkage zich uitbreiden naar andere delen van het huis. Door snel te handelen, kunt u voorkomen dat de schade erger wordt en de lekkage zich uitbreidt.
Wilt u weten of uw gevoel van een lekkage in uw dak klopt? Bel dan direct naar 085-7825581 en maak een afspraak voor een dakinspectie om de lekkage op te sporen.
Gevolgen daklekkage
Een lekkage in het dak kan erge gevolgen hebben, onder andere:
- Waterschade en vochtproblemen
- Oncomfortabel binnenklimaat
- Gezondheidsproblemen
Gevolgen daklekkage
Een lekkage in uw dak kan erge gevolgen hebben, onder andere:
- Waterschade en vochtproblemen
- Oncomfortabel binnenklimaat
- Gezondheidsproblemen
Methoden
Voor het opsporen van lekkages gebruiken wij verschillende methoden en technieken. Hier vindt u een overzicht.
Ultrasoon detectie
Datalogger
Leaktracking
Traceergas
Thermografische infraroodcamera
Drukproef
Leiding lokalisator
Vochtmeting
Thermografische camera
Endoscopie
Rioolcamera
Warmtebeeldcamera
Akoestisch onderzoek
Kleurstofmethode
Rookproef
Waarmee sporen wij daklekkages op?
Wij gebruiken verschillende methoden om een lekkage in het dak op te sporen. Het ligt aan de plaats van de lekkage welk instrument wij gebruiken. Hieronder zullen wij een aantal methoden toelichten:
Infraroodcamera
Een van de meest voorkomende methoden is door het gebruik van een infraroodcamera. Dit is een speciale camera die infraroodstraling kan detecteren, wat kan helpen bij het opsporen van warmteafwijkingen die duiden op een lekkage.
Vochtmeter
Een andere methode is het gebruik van een vochtmeter, die kan helpen bij het opsporen van vocht of vochtige plekken in muren, vloeren en plafonds. De specialist kan ook luisteren naar het geluid van water dat stroomt of kijken naar de omgeving voor aanwijzingen van lekkages, zoals vochtige plekken op het plafond.
Ultrasone detectie
Bij ultrasone detectie worden ultrasone trillingen gebruikt om de bron van een lekkage te vinden. Het voordeel van deze manier van werken is dat hak- en breekwerk bij een daklekkage opsporen niet langer noodzakelijk is. Zo voorkomen we dat u na het opsporen van de bron van de lekkage in uw woning nog tijden in het puin blijft zitten.
Het is belangrijk om te onthouden dat het opsporen van een lekkage in het dak vaak een complexe taak is en dat het aanbevolen is om een professionele lekdetectiespecialist in te schakelen om het probleem op te lossen. Met een vakkundige dakinspectie sporen we de lekkage op waarbij we geavanceerde apparatuur gebruiken. Neem dus telefonisch contact op met ons via 085-7825581.
Geavanceerde lekdetectie
Wij sporen lekken o.a. op met een thermografische camera. Neem direct contact op voor het opsporen van uw lekkage.
Geavanceerde lekdetectie
Wij sporen lekken o.a. op met een thermografische camera. Neem direct contact op voor het opsporen van uw lekkage.
Kan ik zelf het lek opsporen?
Het is mogelijk om zelf een lekkage in uw dak te proberen op te sporen, hoewel dit vaak een complexe taak kan zijn en het aanbevolen is om een professionele lekdetectiespecialist in te schakelen om het probleem op te lossen.
Er zijn een aantal dingen waar u op kunt letten om een lekkage in het dak op te sporen:
- Zoek naar vochtige plekken op het plafond of de onderkant van uw dakconstructie. Dit kan een aanwijzing zijn van een lekkage. Ook schimmel kan duiden op een waterlek.
- Let goed op naden in uw dakbedekking (bij bitumen of een EPDM lekkage), dit zijn vaak de zwakste schakels.
- Loop het dak lood na bij dakramen, dakkapellen of de schoorsteen. De aansluiting tussen het dak en deze elementen is soms niet goed waardoor regenwater naar binnen sijpelt.
- Luister naar het geluid van water. Als u het geluid van water hoort, zonder dat er water wordt gebruikt, kan dit een teken zijn van een lekkage.
- Heeft u dakpannen kijk dan of er mogelijk een aantal scheef liggen of beschadigd zijn. Let ook op de nokvorsten.
Als u vermoedt dat u een lekkage heeft, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om het probleem op te lossen voordat het erger wordt. Als u niet zeker weet wat u moet doen of als u het probleem niet kunt oplossen, is het aanbevolen om een ons in te schakelen om het probleem op te lossen via 085-7825581. Dankzij de dakinspectie sporen we de lekkage op, van een lek traceren in een pannendak tot een EPDM lekkage opsporen
Controleer het volgende op uw dak
- Bitumen naden
- Daklood bij dakraam/dakkapel/schoorsteen
- Losse of kapotte dakpannen
- Dakgoten
Controleer het volgende op uw dak
- Bitumen naden
- Daklood bij dakraam/dakkapel/schoorsteen
- Losse of kapotte dakpannen
- Dakgoten
Veelgestelde vragen
Om u zo goed mogelijk te helpen, zijn hieronder de veelgestelde vragen over lekkages opsporen met lekdetectie weergegeven. Heeft u een andere vraag of wilt u graag een afspraak maken? Neem direct contact met ons op via 085-7825581, we helpen u graag!
Nee, u bent doorgaans niet verzekerd voor beschadigingen die u zelf aan uw dak veroorzaakt heeft. Denk hierbij aan beschadigingen als gevolg van mensen die over uw dakbedekking hebben gelopen tijdens een regenbui, veranderingen aan uw dak waarbij u de dakbedekking beschadigd heeft, enzovoorts. In veel andere gevallen zal de schade aan uw dak wel door uw verzekeraar vergoed worden. Denk aan beschadigingen als gevolg van takken die tegen de dakbedekking slaan, steentjes die beschadigingen veroorzaken, enzovoorts. In uw polisvoorwaarden vindt u precies voor welke beschadigingen u wel, of juist niet gedekt bent.
Schakel bij een lekkage aan uw dak direct een van onze specialisten in om met een dakinspectie de lekkage op te sporen. Zelf kunt u alvast kijken of u bijvoorbeeld verschoven dakpannen, takken op uw dakbedekking of andere beschadigingen ziet. Probeer dergelijke beschadigingen waar mogelijk direct op te lossen, om erger te voorkomen. Een lekkage aan uw dak kan voor houtrot in uw houten constructies zorgen, wat voor een ernstige verzwakking van het draagvermogen van deze constructie kan zorgen. Reden genoeg om deze lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen.
Mocht u de bron van de lekkage zelf gevonden hebben, dan kunt u deze afdekken met een vochtige doek om de lekkage tijdelijk tegen te gaan. Ook kunt u uw dakbedekking rond de plek van de lekkage afdekken met plastic, om te voorkomen dat er meer vocht bij uw woning naar binnen kan trekken.
Om de kans op lekkages in uw dak zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om uw dak regelmatig te laten onderhouden. U kunt uw dak ook zelf onderhouden, door bijvoorbeeld takken en steentjes van uw dakbedekking te halen na een storm. Ook kunt u verschoven dakpannen aan de rand van uw dak zelf verleggen of vervangen. Wanneer het om het herstel van kleine scheurtjes in de dakbedekking gaat, of bijvoorbeeld om dakpannen die hoger op uw dak liggen, kunt u beter voor de hulp van een dakdekker kiezen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties of een verergering van de schade.
De kosten voor het opsporen van een lekkage hangen af van de aard en de omvang van het lek. Bovendien wordt per situatie bepaald welke specialistische apparatuur nodig is om het lek te detecteren, wat kan leiden tot verschillende kosten voor lekdetectie per situatie. Als u meer informatie wilt over de kosten van lekdetectie in uw specifieke situatie, kunt u altijd contact opnemen met ons, door te bellen naar 085-7825581. U kunt ons inschakelen voor het opsporen van de lekkage met een dakinspectie bij lekkages in zowel platte als hellende daken, en van lekkend pannendak tot het opsporen van een EPDM lekkage.
U kunt gemakkelijk een afspraak maken door ons te bellen via 085-7825581. Wij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 20:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00.
De meeste lekkages in daken komen voor in
Dakbedekkingen, dakkappelen en de aansluiting tussen dak onderdelen.
De meeste lekkages in daken komen voor in
Dakbedekkingen, dakkappelen en de aansluiting tussen dak onderdelen.
Contactinformatie
Lekdetectiecentrale is u graag van dienst voor het opsporen van uw lekkage.
Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag vanaf 08:00 tot 20:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00.
Maandag
08:00-20:00
Dinsdag
08:00-20:00
Woensdag
08:00-20:00
Donderdag
08:00-20:00
Vrijdag
08:00-20:00
Zaterdag
10:00-17:00