Lekkage in uw dak opsporen

Lekt uw dak, maar weet u niet waar het lek zich precies bevindt? Wij sporen het lek op
zonder sloopwerk! Handig voor de loodgieter én voor de verzekering.
  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar
Type lekkages
Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:
Maak een afspraak!
Bel 085 7825581

Lekkages rond uw dak opsporen? Bel ons!

Mocht u last hebben van lekkages rond uw dak, dan is het van groot belang dat deze lekkages zo snel mogelijk worden opgespoord. Lekkages in uw dak opsporen is echter niet altijd even eenvoudig! Denk bijvoorbeeld aan de lekkages die het gevolg zijn van beschadigingen aan uw dakbedekking. Dergelijke beschadigingen ontstaan vaak als gevolg van takken en steentjes die tegen de dakbedekking slaan in de herfst en in de winter. Voor hulp bij het opsporen van lekkages in uw dak kunt u rekenen op onze specialisten van de Lekdetectiecentrale. Wij hebben veel ervaring in het oplossen van verschillende soorten lekkages! Het opsporen van lekkages in uw dak is een van de diensten die wij voor u uit kunnen voeren.

Een daklekkage opsporen met een ultrasone detectie

Lekkage dak opsporenEr zijn verschillende geavanceerde hulpmiddelen die wij kunnen gebruiken bij het opsporen van een lekkage rond uw dak. Een van deze hulpmiddelen om daklekkages op te sporen is ultrasone detectie. Hierbij worden ultrasone trillingen gebruikt om de bron van een lekkage te vinden. Het voordeel van deze manier van werken is dat hak- en breekwerk bij een daklekkage opsporen niet langer noodzakelijk is. Zo voorkomen we dat u na het opsporen van de bron van de lekkage in uw woning nog tijden in het puin blijft zitten. Een alternatief hulpmiddel die bij een daklekkage opsporen gebruikt kan worden is een thermografische camera.

Lekkage opsporen in een plat dak

In veel gevallen wordt een lekkage bij een plat dak veroorzaakt door een beschadiging aan uw dakbedekking. Een lekkage opsporen bij een plat dak begint vaak dan ook bij het nalopen van de dakbedekking op beginnende beschadigingen. Dit zullen in veel gevallen kleine gaatjes en scheurtjes zijn, die bijvoorbeeld tijdens een storm in de dakbedekking zijn ontstaan. Niet alleen een lekkage opsporen bij een plat dak behoort tot onze diensten, ook bij een schuin dak kunnen onze specialisten een lekkage voor u opsporen.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Ik heb een lekkage aan mijn dak, wat nu?

Schakel bij een lekkage aan uw dak direct een van onze specialisten in om de bron van de lekkage op te sporen. Zelf kunt u alvast kijken of u bijvoorbeeld verschoven dakpannen, takken op uw dakbedekking of andere beschadigingen ziet. Probeer dergelijke beschadigingen waar mogelijk direct op te lossen, om erger te voorkomen. Een lekkage aan uw dak kan voor houtrot in uw houten constructies zorgen, wat voor een ernstige verzwakking van het draagvermogen van deze constructie kan zorgen. Reden genoeg om deze lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Wat is een (tijdelijke) noodoplossing voor een lekkage aan mijn dak?

Vaak is het erg lastig om de bron van een lekkage aan uw dak op te sporen. U doet er in dit geval dan ook verstandig aan om direct hulp van een van onze specialisten in te schakelen. Mocht u de bron van de lekkage zelf gevonden hebben, dan kunt u deze afdekken met een vochtige doek om de lekkage tijdelijk tegen te gaan. Ook kunt u uw dakbedekking rond de plek van de lekkage afdekken met plastic, om te voorkomen dat er meer vocht bij uw woning naar binnen kan trekken.

Ben ik altijd verzekerd voor een lekkage aan mijn dak?

Nee, u bent doorgaans niet verzekerd voor beschadigingen die u zelf aan uw dak veroorzaakt heeft. Denk hierbij aan beschadigingen als gevolg van mensen die over uw dakbedekking hebben gelopen tijdens een regenbui, veranderingen aan uw dak waarbij u de dakbedekking beschadigd heeft, enzovoorts. In veel andere gevallen zal de schade aan uw dak wel door uw verzekeraar vergoed worden. Denk aan beschadigingen als gevolg van takken die tegen de dakbedekking slaan, steentjes die beschadigingen veroorzaken, enzovoorts. In uw polisvoorwaarden vindt u precies voor welke beschadigingen u wel, of juist niet gedekt bent.

Hoe kan ik zelf mijn dak goed onderhouden?

Om de kans op lekkages onder uw dak zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om uw dak regelmatig te laten onderhouden. U kunt uw dak ook zelf onderhouden, door bijvoorbeeld takken en steentjes van uw dakbedekking te halen na een storm. Ook kunt u verschoven dakpannen aan de rand van uw dak zelf verleggen of vervangen. Wanneer het om het herstel van kleine scheurtjes in de dakbedekking gaat, of bijvoorbeeld om dakpannen die hoger op uw dak liggen, kunt u beter voor de hulp van een dakdekker kiezen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties of een verergering van de schade.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!