Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Rioolcamera

Onze rioolcamera kan in leidingen worden gestoken om een
beeld te maken van de binnenkant van leidingwerk.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie met een rioolcamera uitvoeren

Rioleringsleidingen zijn vaak lastig te bereiken. Mocht er dus iets aan de hand zijn met een rioleringsleiding, dan is het vaak niet gemakkelijk om te ontdekken waar in het leidingnetwerk de complicatie, zoals een lekkage, te vinden is. De rioolcamera kan in een dergelijk geval zorgen voor een oplossing. Zoals de naam al aangeeft is die met name bedoeld voor leidingen die onder de riolering en de afvoer vallen, maar ook luchtkanalen kunnen met behulp van deze camera onderzocht worden. In ieder geval is de rioolcamera geschikt voor (lange) onbereikbare leidingen. Daarnaast kan de camera ingezet worden voor het lokaliseren van leidingen. Wij van Lekdetectiecentrale zijn in het bezit van een rioolcamera en kunnen deze, indien nodig, ook inzetten om uw leidingen na te lopen. Zo kunnen we dus altijd het probleem opsporen.

Een lekdetectie met endoscopie uitvoeren

lekdetectie rioolcameraNet als bij endoscopie, kunnen we met behulp van een rioolcamera de leidingen van binnenuit bekijken. Een verschil met endoscopie is, dat de camera stuk langer is. Een endoscoop is vaak maximaal drie meter lang, terwijl de rioolcamera meestal langer is dan tien meter. Dit biedt andere (en soms meer) mogelijkheden dan bij endoscopie het geval is. Men kan de rioolcamera dan ook zien als een toevoeging op het gebied van binnenkijken in leidingen.

Een rioolcamera is wat breder dan een endoscoop, maar is nog steeds behoorlijk klein, namelijk veelal een kleine twee centimeter breed. Evenals bij endoscopie wordt wat de camera ‘ziet’, duidelijk weergegeven op een beeldscherm. Eventueel kan er een foto gemaakt worden van het beeld, bijvoorbeeld wanneer er iets bijzonders of eigenaardigs te zien is op het beeldscherm. Wat een nadeel is van een rioolcamera is dat deze vooral geschikt is voor rechte leidingen. Leidingen die veel bochten bevatten zijn lastig te onderzoeken met behulp van de rioolcameramethode.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button