Lekdetectie methoden

Voor het opsporen van lekkages gebruiken wij verschillende methoden. Hieronder vindt u een overzicht.

Welke methode kan het beste worden ingezet in uw situatie? De Lekdetectiecentrale adviseert u graag!

Lekkage opsporen met verschillende vormen van een lekdetectie

Bij een lekkage is het erg belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen. Des te sneller u de lekkage namelijk verhelpt, des te kleiner is de kans op blijvende waterschade aan uw woning. Veel voorkomende voorbeelden van waterschade zijn onder meer schimmelplekken op muren en plafonds, rottende plekken in houtwerk, enzovoorts. Het kost vaak maanden voor een dergelijke waterschade volledig hersteld is! Reden genoeg om een lekkage tijdig aan te pakken. De specialisten van de Lekdetectiecentrale staan voor u klaar om een lekkage op te sporen. Een lekkage opsporen doen wij met speciale hulpmiddelen, die hak- en breekwerk overbodig maken.

Verschillende soorten lekkages opsporen

Een lekkage opsporen werd voorheen vaak met hak- en breekwerk gedaan, waarbij de kans dat de bron van een lekkage ook daadwerkelijk gevonden werd behoorlijk klein was. Nu kunnen we gebruik maken van veel geavanceerdere apparatuur, zoals een thermografische camera of een endoscoop. Lekkages opsporen is zo door de jaren heen een stuk eenvoudiger geworden!

Bij lekkages rond warmwaterleidingen maken we vaak gebruik van een thermografische camera. In het geval van koudwaterleidingen is lekkages opsporen mogelijk met ultrasoon detectie. Wij bekijken per type lekkage welk hulpmiddel wij het beste kunnen gebruiken om de bron van de lekkage te lokaliseren. De lekdetectie wordt vervolgens afgesloten met een uitgebreide rapportage.

Lekkages opsporen om warmteverlies te verminderen

Naast het feit dat wij lekkages opsporen rond waterleidingen, kunnen we u ook helpen bij het verminderen van het warmteverlies in huis. Wij zoeken graag naar voegen, deuren of daken die niet goed genoeg geïsoleerd zijn. Als gevolg hiervan kan er veel warmte uit uw woning stromen, waardoor u onnodig veel energie verbruikt voor het verwarmen van uw woning. Op basis van onze lekdetectie kunt u de isolatie van uw woning heel doelgericht verbeteren en op die manier besparen op uw energiekosten.

Lekkage detectie

Wanneer u met een lekkage in huis te maken heeft, is het belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk op te laten lossen. Er zijn verschillende vormen van een lekkage detectie, die het vinden van de bron van een lekkage makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera, het gebruik van een lekkage detectie met ultrasone trillingen, enzovoorts. Des te sneller u een detectie voor de lekkage uit laat voeren, des te kleiner is ook de kans op een ernstige waterschade aan uw woning. Onze specialisten hebben een ruime ervaring in het uitvoeren van een lekkage detectie binnen woningen en bedrijfspanden.

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk.
Bel ons, we zijn u graag van dienst!