Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Thermografische camera

Met de thermografische camera meten we temperatuurverschillen
voor het traceren van warmte- en waterlekken.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie rond afvoerleidingen met de thermografische camera

Afvoerleidingen kunnen, net zoals ieder ander type leiding, lek raken. Dit kan door verschillende oorzaken gebeuren, zoals slijtage van de leidingen of een verkeerde wijze van aanleggen. Wanneer het kwaad al geschied is, is het uiteraard zaak dat een lekkage zo snel mogelijk opgespoord en vervolgens verholpen wordt. Wanneer u hiervoor zorgt dan blijft de schade beperkt en voorkomt u onnodige problematiek omtrent de lekkage. Een handige apparaat waarmee we  bekijken of leidingen lek zijn of niet, en waar het lek dan precies zit, is de thermografische camera.

Werking van een thermografische camera

thermografische cameraBij Lekdetectiecentrale maken we gebruik van een thermografische camera, waarmee we kunnen bepalen of er lekkages zijn in afvoerleidingen of niet. Mochten we zien dat er een lekkage zit in een afvoerleiding, dan kunnen we ook de locatie hiervan vaststellen. Doordat de locatie van een lekkage zonder te slopen of te hakken al bepaald kan worden, worden u veel onnodige moeilijkheden bespaard. Een thermografische camera geeft een behoorlijk precieze weergave van de temperatuur, waardoor lekkages dus ook vaak redelijk goed aangegeven worden. Het is echter wel verstandig om de resultaten, die de thermografische camera laat zien, voor de zekerheid te koppelen aan bouwkundige informatie over de woning.

Loodgieter inschakelen voor het verhelpen van lekkages

Nadat een lekkage is gevonden met behulp van een thermografische camera, kunnen wij nog een andere methode voor lekdetectie toepassen om wat de thermografische camera al liet zien, te bevestigen. Een voorbeeld hiervan is een vochtmeting. Het verhelpen van een lekkage is een klus voor de loodgieter. Een loodgieter heeft veel aan het rapport wat wij maken over de lekdetectie middels de thermografische camera. Doordat de locatie van de lekkage al bekend is bij de loodgieter, kan deze gericht aan het werk. Daarnaast kunt u het rapport ook bij uw verzekeraar indienen, zodat u  de kosten van de lekdetectie vergoed kunt krijgen.

thermografisch beeld rijtjeshuis 2
thermografisch beeld rijtjeshuis

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button