Lek opsporen in de waterleiding

Lekt er water ergens uit een leiding, maar weet u niet waar het lek zich precies bevindt?
Bel de Lekdetectiecentrale! Wij sporen het lek snel op zonder te hoeven slopen.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Lek opsporen in uw waterleiding? Schakel ons in!

Een lekkage binnen uw woning ontstaat in veel gevallen rond uw leidingen of afvoer in huis. Dit kunnen de leidingen tussen uw muren, onder uw vloer of bijvoorbeeld bij uw radiatoren en sanitaire voorzieningen zijn. Juist doordat een lekkage rond uw waterleiding of afvoer op ontzettend veel plekken in huis kan ontstaan, is het vaak erg lastig om de bron van een lekkage zelf te vinden. Wilt u een lek opsporen in uw waterleiding? Schakel de hulp van onze specialisten van de Lekdetectiecentrale in! Wij beschikken over verschillende geavanceerde hulpmiddelen die een lek opsporen in een waterleiding heel eenvoudig maken. Het gebruik van hak- en breekwerk is hierdoor niet meer noodzakelijk. Zo voorkomen we dat u na het uitvoeren van een lekdetectie in het puin blijft zitten!

Uitvoering van een lekdetectie rond een waterleiding

lek opsporen waterleidingOm de bron van een lekkage bij uw waterleiding op te kunnen sporen voeren wij een lekdetectie voor u uit. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type lekdetectie het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera, om de bron van een lekkage rond warmwaterleidingen op te sporen. Een lekdetectie rond een waterleiding met koud water wordt juist vaak gedaan met ultrasone trillingen. Op basis van de weerkaatsing van deze ultrasone trillingen kunnen we de locatie van de bron van de lekkage vaststellen. Bij een lekdetectie van de Lekdetectiecentrale rond een waterleiding is vrijwel nooit zonder hak- en breekwerk nodig.

Hulp bij het oplossen van lekkages

Nadat wij de bron van een lekkage voor u hebben opgespoord is het zaak om de lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen. Een loodgieter kan u verder hulp bieden bij het verhelpen van een lekkage. Om het de loodgieter zo makkelijk mogelijk te maken bieden wij u na de uitvoering van een lekdetectie een uitgebreid rapport aan met onze bevindingen. Een lek opsporen bij de waterleiding hoeft hiermee niet meer door de loodgieter gedaan te worden. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, want een loodgieter beschikt vaak niet over de juiste apparatuur, en de klus kan hierdoor veel manuren kosten. De verzekering vergoedt daarnaast bij ons ook vaak de kosten van de lekdetectie!

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Wat moet ik doen bij een lekkage in een waterleiding?

Bij een lekkage in een waterleiding is het belangrijk om deze zo snel mogelijk op te laten lossen, om een verdere waterschade te voorkomen. Doordat een lekkage rond uw waterleiding zich vaak tussen muren of onder vloeren zal bevinden, is het verstandig om hier de hulp van onze specialisten voor in te schakelen. Onze specialisten kunnen verschillende lekdetectiemethodes gebruiken om de bron van de lekkage voor u op te sporen.

Wat kunt u zelf bij een leidinglekkage?

Stap 1: probeer de lekkende leiding zelf te vinden en deze af te dekken met een vochtige doek. Zo voorkomt u dat er meer vocht uit de leidingen sijpelt. Ook het gebruik van een teiltje of emmer kan verstandig zijn.

Stap 2: sluit de kapotte leidingen af bij een serieuzere leidinglekkage. Dit doet u bijvoorbeeld door de hoofdkraan tijdelijk dicht te draaien. Zo kan er niet meer water uit de leidingen stromen! Het afsluiten van een leiding is ook raadzaam om leidinglekkages te voorkomen rond leidingen buiten uw woning. In de winter kunnen deze leidingen knappen, als u ze niet afsluit.

Stap 3: na het laten uitvoeren van een lekdetectie kunt u een loodgieter inschakelen om de lekkage te laten verhelpen. De loodgieter kan hierbij gebruik maken van het uitgebreide rapport wat u achteraf van ons ontvangt.

Kan ik zelf een lekkage in de waterleiding opsporen?

 Het is erg lastig om een lekkage in de waterleiding zelf op te sporen. Vaak lopen leidingen tussen muren of onder uw vloeren, waardoor u hier minder makkelijk bij kunt komen. Lekkages rond leidingen die door uw kruipruimte lopen zou u zelf kunnen achterhalen. U kunt de kapotte leiding in dit geval afdekken met een vochtige doek. Zo voorkomt u dat er meer vocht uit uw leiding ontsnapt.

Voor het opsporen van een lekkage in de waterleiding kunt u onze lekdetectiespecialisten inschakelen. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen om een lekdetectie voor u uit te voeren rond waterleidingen.

Hoe kan een lek in de waterleiding opgespoord worden?

Een lek in de waterleiding kan op verschillende manieren worden opgespoord. Bij koudwaterleidingen zullen wij gebruik maken van een lekdetectie met ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden van deze trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan, geeft een indicatie van de bron van de lekkage. In het geval van een lekkage rond warmwaterleidingen, is het gebruik van een thermografische camera gebruikelijker. Een thermografische camera geeft een goed beeld van de temperatuurverschillen tussen water binnen en buiten leidingen. Na het uitvoeren van een lekdetectie rond uw kapotte waterleiding ontvangt u een uitgebreid rapport van ons.

Ik heb schade door een waterlekkage, wat kan ik doen?

Wanneer u te maken heeft met een waterlekkage, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te laten opsporen en verhelpen. Laat een lekdetectie rond uw waterleiding uitvoeren, om de bron van de waterlekkage te achterhalen. Is het waterlek opgespoord dan kan een loodgieter u vervolgens helpen met het oplossen van de waterlekkage in huis. U ontvangt na een lekdetectie een uitgebreid rapport van ons, zodat een loodgieter heel doelgericht voor een oplossing voor uw waterlekkage kan zorgen. Zo hoeft er niet onnodig veel hak- en breekwerk te worden uitgevoerd.

Schade door een waterlekkage kunt u vaak niet direct (laten) herstellen. Doordat er nog vocht in de lucht in uw woning zit, zal de waterschade al snel terug zijn. Zorg er om deze reden voor dat u de luchtvochtigheid in huis eerst verlaagd, voordat u begint aan het herstel van de schade. Dit doet u door gebruik te maken van vochtvreters en door uw woning regelmatig door te laten tochten.

Valt waterschade onder de inboedelverzekering?

Nee, normaliter valt de waterschade aan uw woning niet onder uw inboedelverzekering. Uw inboedelverzekering dekt namelijk enkel schade aan meubilair en interieurelementen die u mee zou nemen bij een verhuizing. In sommige gevallen wordt de waterschade als gevolg van een leidinglekkage door uw woonverzekering gedekt. Bekijk uw polisvoorwaarden om te achterhalen of dit ook voor uw schade geldt. Het rapport wat u na het laten uitvoeren van een lekdetectie van ons krijgt, kan u helpen bij het indienen van een declaratie. Het toont aan dat u de lekkage professioneel hebt laten verhelpen, zonder voor onnodig veel hak- en breekschade te zorgen.

Hoe ontstaat een lekkage in de waterleiding?

Een lekkage kan op verschillende manieren in een waterleiding ontstaan. Zo kan een leiding op een verkeerde manier zijn aangelegd, waarbij er speling tussen de leidingstukken ontstaan is. Via deze speling kan er vocht uit de leidingen sijpelen, met een nare waterschade tot gevolg. Ook kunnen de leidingen op scherpe voorwerpen, zoals spijkertje of kleine uitsteeksels op uw vloer, zijn gelegd. Dit kan voor kleine beschadigingen aan de leidingen zorgen, met een lekkage tot gevolg. Laat een lekdetectie uitvoeren om de bron van de leidinglekkage te achterhalen.

Een derde mogelijkheid waarop schade aan uw waterleiding kan ontstaan, is schade doordat u de leidingen geraakt heeft tijdens het boren. Vaak weet u niet precies hoe de leidingen lopen, waardoor u deze mogelijk per ongeluk raakt tijdens het ophangen van een lamp of schilderij. Het gebruik van een leidingzoeker helpt dit te voorkomen. De leidingzoeker piept op het moment dat deze zich boven een leiding bevindt.

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!