Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Drukproef

We verhogen de luchtdruk in een afgesloten (gedeelte van een) leiding.
Daalt de luchtdruk? Dan is er een lek in de leiding.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie aan de hand van een drukproef

Leidinglekkages komen over het algemeen vaak voor en kunnen lastig op te sporen zijn. Toch is de locatie van een lek zeer van belang voor een loodgieter. Een loodgieter kan zonder de locatie van een lek te weten niet aan de slag. Daarbij is het toch belangrijk om een lekkage op tijd aan te pakken en te laten verhelpen door een loodgieter. Waar wij, van Lekdetectiecentrale, u mee van dienst kunnen zijn, is het opsporen van lekken. Dit kan bijvoorbeeld een lek zijn in een waterleiding, een leiding in het centrale verwarmingsstelsel of een leiding van een vijver of zwembad. Nadat wij een lek voor u op hebben gespoord en hebben gevonden, kan een loodgieter er mee aan de slag. Er zijn een aantal verschillende methodieken die gebruikt kunnen worden voor het vinden van een lekkage, soms worden deze ook gecombineerd met elkaar om tot het gewenste resultaat te komen. Het gewenste resultaat is uiteraard de locatie van een lek, liefst zo precies mogelijk. Een van de belangrijkste methodes voor lekdetectie is de drukproef.

Werking van lekdetectie via de drukproef

lekdetectie drukproefEen voorbeeld van een methodiek die wij in kunnen zetten voor detectie van een lek, is de drukproef. Bij de drukproef wordt er door middel van al dan niet optredend drukverlies gekeken of er een lek in een leiding zit en zo ja, waar dat lek dan zit. De drukproef is dus een techniek die gericht is op het aan het licht brengen van lekkages, specifiek in leidingen. Met behulp van een pomp, die bovendien voorzien is van een drukmeter, wordt het water in de leidingen geperst. Zo wordt het leidingstelsel onder druk gezet en op die manier kan de drukproef uitgevoerd worden. De druk waaronder het leidingstelsel bij de drukproef staat, is dan bekend. Neemt de druk af, ondanks dat alle kranen dicht zijn, dan moet er dus ergens een lek zitten.

Door telkens een ander deel van het leidingwerk te onderzoeken, kan de locatie van het lek steeds preciezer bepaald worden. Iedere individuele leiding kan onderzocht worden middels de drukproef.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button