Lekkage opsporen in uw CV

Heeft u een lekkage in uw CV maar is het onduidelijk waar het lek zich precies bevindt?
Wij sporen het lek op zonder hak- en breekwerk! Bel de Lekdetectiecentrale!

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Onze specialisten sporen de lekkage in uw CV op

De CV is een van de belangrijkste elementen van uw woning. Vanuit uw cv-ketel wordt er warm water naar de verschillende radiatoren en kranen in huis geleid. Reden genoeg om voor regelmatig onderhoud aan uw CV te zorgen! Het voorkomen van cv-ketelstoringen is echter niet de enige reden om uw CV te onderhouden. Ook kunnen er lekkages rond uw cv-ketel ontstaan! Een lekkage opsporen in de CV kunt u aan onze specialisten van de Lekdetectiecentrale overlaten. Wij hebben ruime ervaring in het opsporen van lekkages in cv-ketels, radiatoren en verwarmingsleidingen en beschikken daarbij over veel verschillende handige hulpmiddelen. De bron van een lekkage in uw CV is hiermee snel gevonden.

Een lekkage in de leidingen van uw CV

lekkage opsporen CVEen van de soorten lekkages die in uw CV kan ontstaan is een lekkage in de leidingen van de cv-ketel. Het water sijpelt hierbij langzaam uit de leidingen en trekt vervolgens in uw muren of vloeren. Op uw muren en vloeren kunnen als gevolg van de lekkage schimmelplekken ontstaan. Deze plekken zijn vaak erg lelijk en ook nog eens slecht voor uw gezondheid. Een lekkage opsporen rond de cv-ketel en bijbehorende leidingen is zodoende van groot belang! Wij beschikken over een thermografische camera en kunnen een ultrasone detectie uitvoeren om de bron van de lekkage te achterhalen.

Koolmonoxidelekkage rond de cv-ketel

Naast de lekkages aan uw leidingen kan er een tweede lekkagesoort in uw CV ontstaan. Dit is een koolmonoxidelekkage, die voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Deze stof kunt u nauwelijks ruiken, waardoor u niet direct door zal hebben dat er sprake is van een koolmonoxidelekkage. Als gevolg van deze lekkage zult u een slaperig gevoel ervaren, waarbij uw zenuwstelsel kan worden uitgeschakeld. Koolmonoxide is gevaarlijk voor uw gezondheid! Dit toont het belang van het snel opsporen van de lekkage aan. Wij helpen u hier graag bij!

Tip: hang een koolmonoxidemelder in de buurt van uw cv-ketel, zodat u tijdig gewaarschuwd wordt bij een koolmonoxidelekkage.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Hoe ontstaat een cv-ketel lekkage?

Dagelijks loopt er zowel koud-, als heet water door de leidingen van uw cv-ketel. Dit maakt dat de leidingen voortdurend zullen krimpen en uitzetten. Door dit proces is de kans op scheurtjes in de leidingen naar uw cv-ketel groter, dan bij andere leidingen in huis. Deze scheurtjes kunnen het begin van een cv-ketel lekkage in huis vormen. Het regelmatig laten nakijken van de cv-ketelleidingen kan een cv-ketel lekkage helpen voorkomen. Ook kan een cv-ketel lekkage het gevolg zijn van het op een verkeerde wijze aansluiten van de cv-ketel. Wanneer er speling tussen de cv-ketel en de leidingen ontstaan is, kan er water uit de leidingen sijpelen. Een derde mogelijkheid is dat er een te hoge druk in de cv-ketel is ontstaan.

Wat zijn de symptomen van een cv-ketel lekkage?

U kunt een cv-ketel lekkage op verschillende manieren herkennen. Zo zult u een dergelijke lekkage onder meer opmerken aan het feit dat u de cv-ketel regelmatig bij moet vullen. Ook kan er rondom de cv-ketel een beginnende zwam- of schimmelvorming op muren of vloeren ontstaan. Dit duidt erop dat er vocht in de muren getrokken is. Het kan in dit geval verstandig zijn om de leidingen die vanuit de cv-ketel naar de ruimte achter uw muur lopen nog eens na te kijken. Ook wanneer er een klein plasje water onder de cv-ketel ligt, kan dit duiden op een cv-ketel lekkage in huis.

Wat is een overdrukventiel en een expansievat?

De voornaamste taak van het overdrukventiel en expansievat in de cv-ketel, is het voorkomen van een te hoge druk in de cv-ketel. De druk wordt voortdurend verhoogd, door de warmte van het water in de cv-ketel. Door een deel van het warme water af te voeren naar het expansievat, kan de druk verlaagd worden. Op het moment dat het expansievat de hoge druk niet meer aan kan, dan zal het overdrukventiel gebruikt worden. Het overdrukventiel maakt dat het overschot aan condenswater het cv-ketelsysteem kan verlaten. Een te hoge druk in het systeem kan leiden tot een cv-ketel lekkage. Dit toont aan hoe belangrijk het is dat het overdrukventiel en expansievat naar behoren werken.

Mochten het overdrukventiel en het expansievat niet meer goed werken, dan kunt u de radiatoren ontluchten. Hiermee kunt u de druk van het systeem halen. Mocht er juist een te lage druk op het systeem zitten, dan kan het bijvullen van het systeem de oplossing vormen.

Hoe kan ik het beste een cv lekkage opsporen?

Een cv lekkage opsporen kunt u het beste door een specialist op het gebied van lekkages uit laten voeren. Vaak is de oorzaak van een lekkage nauwelijks met het blote oog te vinden. Daarbij wilt u de cv-ketel zelf niet volledig openhalen. De kans is immers groot, dat u het systeem hierbij beschadigt. Lekdetectiespecialisten beschikken over speciale apparatuur, waarmee het achterhalen van de bron van een cv-lekkage relatief eenvoudig is. Denk aan een thermografische camera, of een ultrasone lekdetectie. Een loodgieter kan de bron van de lekkage vervolgens voor u oplossen. U kunt zelf de waterdruk verlagen door de radiatoren te ontluchten.

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!