Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Waterlek opsporen met geavanceerde apparatuur

Heeft u last van waterschade, maar weet u niet precies waar het water vandaan komt? Wij hebben speciale apparatuur waarmee we vrijwel alle lekken kunnen opsporen zonder dat we hierbij uw muren, vloer of plafond open hoeven te breken.

 • Vakkundige lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Heldere prijzen
 • Duidelijk rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Landelijke dekking
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Werkgebied

Lekdetectiecentrale is actief in heel Nederland. U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Een waterlek opsporen? Schakel onze hulp in!

Een lekkage in huis vormt voor veel woningbezitters een grote ergernis. Dit heeft meerdere redenen: een waterlek opsporen is vaak ontzettend lastig en een waterlek kan voor blijvende waterschade aan uw woning zorgen. Dergelijke waterschade herkent u bijvoorbeeld aan schimmelplekken op muren, vloeren en plafonds. Ook kan er waterschade aan houtwerk ontstaan. Het hout kan gaan rotten en zelfs instabiel worden! De specialisten van de Lekdetectiecentrale staan altijd voor u klaar om een waterlek op te sporen. Een waterlek opsporen gebeurt bij ons niet met het blote oog. Wij gebruiken geavanceerde apparatuur die een waterlek opsporen aanzienlijk makkelijker maken.

Hoe kunt u zelf een waterlek opsporen?

 1. Bepaal de locatie van het lek: zoek naar vocht, roest en kalkresten. (Tip: veeg met een droog papiertje langs leidingen.)
 2. Test een voor een de omliggende leidingen. Zet nabijgelegen kranen beurtelings aan en uit. Neemt de vochtigheid toe?
 3. Loop voegen in muren na, en controleer de kit randen in badkamer/toilet.
 4. Trek de WC door, laat de wasmachine draaien en test een voor een andere apparaten die water gebruiken.
 5. Vraag bij uw (boven)buren of zij ook last hebben van een lek. Mogelijk komt het water bij hen vandaan.
 6. Lek niet gevonden? Schakel lekdetectie in: met speciale apparatuur sporen wij het lek op zonder te hoeven slopen.

Hulpmiddelen bij een waterlek opsporen

Waterlek opsporenEr zijn verschillende hulpmiddelen die wij bij het opsporen van een waterlek kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera. Dit hulpmiddel is voornamelijk nuttig als de lekkage zich rond uw warmwaterleidingen bevindt. Ook kan het interessant zijn om gebruik te maken van ultrasone trillingen. Met ultrasone trillingen kunnen we de bron van een lekkage bij zowel koud-, als bij warmwaterleidingen voor u opsporen. Nu het opsporen van het waterlek bieden wij u een uitgebreid rapport met onze bevindingen. Dit rapport kan vervolgens door een loodgieter gebruikt worden om de bron van de lekkage op te lossen.

Waarom een waterlek laten opsporen?

Mogelijk wilt u liever direct een loodgieter inschakelen voor het oplossen van een lekkage in huis. Toch is het raadzaam om eerst de hulp van een van onze specialisten in te schakelen bij een lekkage. Loodgieters hebben vaak niet de beschikking over de hulpmiddelen die wij wel in kunnen zetten. Het gebruik van hak- en breekwerk bij het opsporen van een lekkage is bij niet noodzakelijk. Een loodgieter heeft dit vaak wel nodig. Als een loodgieter wel hak- en breekwerk uitvoert blijft u na het oplossen van de lekkage nog enige tijd in het puin zitten. Dit wilt u natuurlijk liever voorkomen!

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Dit schrijven klanten over ons

 • "Super aardig en vriendelijke service. Hij legt je goed het proces uit. Laat je niet voor verassingen staan en verteld in normaal Nederlands het proces. Zou hem iedereen aan kunnen raden."

  Roan Graas (15-12-2022)
 • "Het is aan de prijs, maar dat was aangekondigd. De kwaliteit van het onderzoek is er ook naar. Sebastiaan heeft alle aandacht en neemt je als klant goed mee in zijn onderzoek!"

  Van den Hoek Bart (15-12-2022)
 • "Van tevoren werd ik gebeld dat de medewerkers onderweg waren. De service is uitstekend en ik kon snel een afspraak krijgen. De medewerkers zijn vakkundig en hebben goed werk geleverd. De lekkages waren heel snel gevonden. Het meetverslag had ik dezelfde avond in de mail waar ik erg blij mee was. Ik wil een ieder aanraden om van dit bedrijf gebruik te maken"

  Marion Cairo (17-11-2022)
 • "Prettig bedrijf, klantenservice gemakkelijk te bereiken. Afspraak inplannen ging snel, helaas vanwege privéomstandigheden moest de afspraak op korte termijn geannuleerd worden. Voor hen ook niet prettig ivm planning. Echter is het door lekdetectiecentrale heel sportief opgepakt. Fijn dat er wordt meegedacht en duidelijk wordt gecommuniceerd."

  Barbara den Besten (16-11-2022)
Call Now Button