Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekkages in afvoerleidingen opsporen

Een lekkende afvoer is erg vervelend, het lek veroorzaakt waterschade en stankoverlast. Is de lokatie van het lek onduidelijk? Wij sporen het lek snel voor u op, ook op moeilijk bereikbare plaatsen.

 • Vakkundige lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Heldere prijzen
 • Duidelijk rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Landelijke dekking
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Werkgebied

Lekdetectiecentrale is actief in heel Nederland. U vindt ons onder andere in onderstaande plaatsen.

Lekdetectie rond afvoerleidingen om lekkages op te sporen

Er kunnen verschillende soorten complicaties optreden rond afvoerleidingen. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping of lekkage. In veel gevallen kunt u dit zelf voorkomen! Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zeefje in de gootsteen, het tegengaan van een overmatig gebruik van toiletpapier, etc. Een lekkage rond de afvoerleidingen is echter veel lastiger te voorkomen. Onze specialisten bij Lekdetectiecentrale bieden u graag hulp bij het achterhalen van de bron van een lekkage in huis. Met speciale apparatuur is het voor ons mogelijk om lekkages in afvoerleidingen op te sporen. Hak- en breekwerk is hierdoor niet langer noodzakelijk!

Een ultrasoon detectie bij lekkages uitvoeren

lekkages opsporen afvoerleidingenLekkages detecteren rond afvoerleidingen wordt doorgaans uitgevoerd met een ultrasoon detectie, waarbij de bron van de lekkage met de weerkaatsing van ultrasone trillingen wordt gelokaliseerd. In veel gevallen zal de afvoerleiding alleen koud water vervoeren, waardoor een lekdetectie met een thermografische camera minder effectief zal zijn. Mocht het water nog niet volledig afgekoeld zijn, bijvoorbeeld doordat de lekkage zich bij de afvoer van een douche of bad bevindt, dan kan dit type lekdetectie eveneens een optie zijn.

Onze specialisten zullen per lekkage bekijken op welke manier zij de bron van de lekkage het beste in beeld kunnen krijgen. Bovenal zullen zij ervoor zorgen dat de lekkage verholpen kan worden!

De lekkage rond afvoerleidingen laten verhelpen

Direct na het uitvoeren van een lekdetectie rond afvoerleidingen ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage. Hierin vindt u precies waar de bron van de lekkage zich bevindt. Voor een loodgieter wordt het met deze rapportage een stuk makkelijker om de lekkage in huis op te lossen. De loodgieter hoeft de bron immers zelf niet meer te zoeken. Ook kunt u de rapportage gebruiken om de kosten voor lekdetectie vergoed te krijgen via de verzekering.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Bij welke soorten afvoer kunnen jullie de lekkage opsporen?

Als specialist in een lekkage rond afvoerleidingen opsporen, bieden wij hulp bij verschillende soorten afvoeren. Denk aan de afvoer van uw toilet, of bijvoorbeeld de afvoer onder uw gootsteen. Een afvoerlekkage is doorgaans het gevolg van een verkeerde manier van monteren. Dit leidt tot speling rond het aansluitpunt, waarlangs water uit de afvoer kan sijpelen. Eenmaal buiten de afvoer trekt het vocht in uw woning. Dit resulteert in een nare waterschade, die vaak zeer moeizaam te herstellen is. Wij beschikken over de benodigde hulpmiddelen om de afvoerlekkage snel en vakkundig te achterhalen. Een lekkage rond afvoerleidingen opsporen betekent bij ons dat u een uitgebreid rapport ontvangt. In dit rapport staat de locatie van de lekkagebron heel nauwkeurig beschreven.

Hoe komt het dat mijn afvoer lekt?

Een lekkage rond afvoerleidingen opsporen brengt ons vaak bij een verkeerde manier van monteren als bron van de lekkage. Door de verkeerde montage is er sprake van speling rond het aansluitpunt. Via deze speling kan het water uit uw afvoer sijpelen en in uw woning trekken. Dit verklaar de schimmel- en zwamvorming rond uw afvoer, het houtrot in uw vloer, enzovoorts. Een afvoer kan ook zijn gaan lekken doordat de afvoer bijvoorbeeld geraakt is tijdens boorwerkzaamheden. Door voorafgaand aan het boren van gaten een leidingzoeker te gebruiken, kunt u dit voorkomen. Vaak lopen de afvoer en waterleidingen op nagenoeg dezelfde wijze naar beneden.

Wat zijn de gevolgen van een lekkage in de afvoerbuis?

Bij een lekkage in de afvoerbuis is een snelle manier van handelen essentieel. Als gevolg van de lekkage rond uw afvoer kan er een vervelende waterschade aan uw woning ontstaan. Via de lekkage sijpelt er water uit uw afvoer, wat vervolgens in uw muren, vloeren en plafonds trekt. Eenmaal in uw woning getrokken, zorgt het water voor schimmel- en zwamvorming, houtrot, etc. Dit voorkomt u door de lekkage in een vroeg stadium te laten verhelpen. Een lekkage rond afvoerleidingen opsporen kunt u aan onze specialisten overlaten. Nadat wij de lekdetectie voor u hebben uitgevoerd, ontvangt u een uitgebreid rapport. Dit rapport kan door een loodgieter gebruikt worden, om de lekkage te verhelpen. Vaak betekent dit dat de afvoerbuis vervangen of opnieuw gemonteerd moet worden.

Kan ik terecht bij mijn verzekering met een lekkage rond afvoerleidingen?

Het is van de oorzaak van een lekkage rond afvoerleidingen afhankelijk, of de verzekeraar de schade vergoed. Een jarenlange ervaring in lekkages rond afvoerleidingen opsporen leert ons, dat een lekkage vaak het gevolg is van een verkeerde montage. Als uw sanitair of gootsteen niet goed op de afvoer aangesloten wordt, ontstaat er speling. Via deze speling kan er vocht uit de leidingen sijpelen, wat voor waterschade zorgt. Deze waterschade dient u in zo’n geval zelf te herstellen en zal niet worden vergoed. In sommige gevallen kunt u de partij die de afvoerleidingen aangesloten heeft aansprakelijk stellen. De verzekering van deze partij zou in zo’n geval voor het vergoeden van de ontstane schade kunnen zorgen. Over het algemeen geldt dat de schade die u had kunnen voorkomen, niet vergoed wordt door de verzekeraar.

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Dit schrijven klanten over ons

 • "Super aardig en vriendelijke service. Hij legt je goed het proces uit. Laat je niet voor verassingen staan en verteld in normaal Nederlands het proces. Zou hem iedereen aan kunnen raden."

  Roan Graas (15-12-2022)
 • "Het is aan de prijs, maar dat was aangekondigd. De kwaliteit van het onderzoek is er ook naar. Sebastiaan heeft alle aandacht en neemt je als klant goed mee in zijn onderzoek!"

  Van den Hoek Bart (15-12-2022)
 • "Van tevoren werd ik gebeld dat de medewerkers onderweg waren. De service is uitstekend en ik kon snel een afspraak krijgen. De medewerkers zijn vakkundig en hebben goed werk geleverd. De lekkages waren heel snel gevonden. Het meetverslag had ik dezelfde avond in de mail waar ik erg blij mee was. Ik wil een ieder aanraden om van dit bedrijf gebruik te maken"

  Marion Cairo (17-11-2022)
 • "Prettig bedrijf, klantenservice gemakkelijk te bereiken. Afspraak inplannen ging snel, helaas vanwege privéomstandigheden moest de afspraak op korte termijn geannuleerd worden. Voor hen ook niet prettig ivm planning. Echter is het door lekdetectiecentrale heel sportief opgepakt. Fijn dat er wordt meegedacht en duidelijk wordt gecommuniceerd."

  Barbara den Besten (16-11-2022)
Call Now Button