Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Rookproef

Onder druk wordt rook in een ruimte geblazen. De rook zal ontsnappen uit kieren
en gaten waar water door kan lekken.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie met een rookproef uitvoeren? Wij helpen u!

Lekkages kunnen op allerlei verschillende plaatsen ontstaan en voorkomen. Wat in ieder geval buiten kijf staat is dat een lekkage altijd aangepakt en verholpen moet worden. Dit om schade, zoals waterschade die vaak onherstelbaar is, te voorkomen en onnodige, extra kosten en moeite te besparen. Een daklekkage is een voorbeeld van een lekkage die geregeld voorkomt. Hoe deze ontstaat, kan verschillend zijn, soms is de dakbedekking aan vervanging toe, maar ook een storm of vandalisme kan zorgen voor schade aan het dak en een lekkage tot gevolg hebben. Het kan lastig zijn om de exacte locatie van het lek in de dakbedekking te vinden. Gelukkig is er een methode van lekdetectie die hier erg geschikt voor is. Dit is namelijk de rookproef.

De werking van lekdetectie met een rookproef

lekdetectie rookproefDe rookproef is zeer effectief bij het vinden van lekkages in de dakbedekking, hoe klein deze ook zijn. Door rook onder de dakbedekking te blazen en te kijken waar de rook naar buiten komt, kan op eenvoudige wijze het lek gevonden worden. Voor het onder de dakbedekking blazen van de rook is het wel vereist dat er een klein gaatje wordt gemaakt in het plafond, dit zodat de rook bij de rookproef vanuit daar onder de rest van de dakbedekking geblazen kan worden.

Onder druk wordt de rook onder de dakbedekking geblazen en daardoor vindt de rook vanzelf de plek van de lekkage om naar buiten te kunnen stromen. Door tijdens de rookproef te bekijken waar de rook te zien is, kan gekeken worden waar de dakbedekking vernieuwd of gerepareerd moet worden door een dakdekker. Deze manier van lekdetectie is in te zetten bij onder andere bitumen dakbedekking, die veel toegepast wordt op platte daken. Wij van Lekdetectiecentrale kunnen de rookproef voor u uitvoeren, waarna een dakdekker de dakbedekking kan herstellen en voor u kan repareren waar nodig.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button