Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,8!

Lekdetectie in Utrecht –

De Lekdetectiecentrale spoort lekken op met slimme techniek

De Lekdetectiecentrale kan bijna alle lekken vinden en werkt zeer nauwkeurig.
Dankzij onze professionele apparatuur hoeven we niet te slopen!

 • Vakkundige lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Heldere prijzen
 • Duidelijk rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Landelijke dekking
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

De werkwijze van Lekdetectiecentrale

Heeft u last van een lekkage waarbij niet duidelijk is waar deze zich precies bevindt? Wij sporen lekkages op met gespecialiseerde apparatuur, hakken en breken is hierdoor niet nodig. Dankzij onze lekdetectie hoeft u dus geen kosten te maken voor onnodig sloop- en herstelwerk. Ook vergoedt de verzekeraar vaak de kosten van lekdetectie!

Lek gevonden! Wat nu?

Als we het lek hebben opgespoord ontvangt u van ons een helder en gedetailleerd rapport. De lekken zijn hierin duidelijk aangegeven zodat een loodgieter exact weet waar hij reparaties moet uitvoeren. Wanneer u het rapport krijgt, kunt u direct een loodgieter inschakelen die de lekkage direct voor u kan repareren. Ons rapport kunt u vervolgens doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van de lekdetectie.

lekdetectie Utrecht

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Lekdetectie in Utrecht uitvoeren met een thermografische camera

Mocht u te maken hebben met een lekkage in uw woning, dan wilt u deze zo snel mogelijk laten verhelpen om blijvende waterschade aan uw bezittingen tegen te gaan. De specialisten van Lekdetectiecentrale staan dagelijks voor u klaar om hulp te bieden bij het uitvoeren van een dergelijke lekdetectie in Utrecht of in andere Nederlandse plaatsen. Het uitvoeren van een lekdetectie in Utrecht verloopt tegenwoordig anders dan voorheen het geval was. In het verleden was het vaak noodzakelijk om gebruik te maken van hak- en breekwerk bij het opsporen van de bron van een lekkage. Tegenwoordig is dat niet meer het geval! Een van de geavanceerde hulpmiddelen die wij bij een lekdetectie in Utrecht kunnen gebruiken is een thermografische camera. Met deze camera kunnen we lekkages in beeld brengen zonder muren, wanden, plafonds of vloeren open te hoeven maken.

Hoe werkt een thermografische camera?

Zoals de naam van dit apparaat wellicht al doet vermoeden kan een thermografische camera de temperatuurverschillen op een bepaalde plek binnen uw woning in kaart brengen (lekdetectie kan ook worden ingezet om lekkages in bedrijfspanden te vinden!). Dit is voornamelijk handig bij een lekkage rond een afvoer of rond warmwaterleidingen. In beide gevallen kan er warm water door de afvoer stromen, waardoor koud water rondom de leiding of afvoer kan duiden op een lekkage. Op basis van de beelden van de thermografische camera kan heel duidelijk in beeld worden gebracht waar de bron van de lekkage zich precies bevindt. Dit zal in een uitgebreide rapportage over de lekdetectie in Utrecht beschreven worden, zodat de lekkage relatief makkelijk door een loodgieter kan worden opgelost.

Andere hulpmiddelen voor het opsporen van lekkages in Utrecht

Naast de thermografische camera kunnen we bij een lekdetectie in Utrecht ook verschillende andere hulpmiddelen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een ultrasoon detectie, een drukproef, endoscopie, de kleurstofmethode, leaktracking, traceergas, enzovoorts. Het is van het type lekkage afhankelijk welk hulpmiddel het meest geschikt is voor de lekdetectie in uw woning in Utrecht. Waar in huis heeft u last van een lekkage?

Neem contact op!

Bel 030-7820547

Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 20:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00
Zondag: gesloten

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Vloerverwarming
 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons