Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekkages opsporen in vloerverwarming

Heeft u last van een lekkage in de vloerverwarming, of vermoedt u een lek? Wij lokaliseren de lekkage voor u zonder hak- en breekwerk dankzij onze geavanceerde apparatuur!

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Wij sporen lekkages in de vloerverwarming op

Vloerverwarming is heel prettig: u heeft nooit meer last van koude vloeren. De vloerverwarming kan alleen ook voor problemen zorgen. De leidingen liggen onder de vloer, als er een lekkage optreedt is het vaak niet meteen duidelijk waar de bron van het lek zich precies bevindt. De waterschade breidt zich snel uit onder de vloeren en tast uw woning aan. Wat nu? U kunt nu de hele vloer eruit gaan halen, een kostbare en tijdrovende klus. Echter, voor het opsporen van lekkages in de vloerverwarming zou lekdetectie een betere keuze zijn. Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we het lek in de vloerverwarming opsporen zonder te hoeven slopen.

Lekdetectie voor vloerverwarming

Wanneer u last denkt te hebben van een lekkage rond de vloerverwarming in huis, kunnen wij een lekdetectie voor u uitvoeren. Bij het uitvoeren van lekdetectie gebruiken we verschillende hulpmiddelen, die het mogelijk maken om de bron van de lekkage in beeld te brengen zonder hak- en breekwerk uit te moeten voeren. Voorheen kwamen mensen vaak in het puin te zitten bij lekkages, doordat vloeren opengehaald moesten worden voor het oplossen of detecteren van een lekkage bij de vloerverwarming. Als u kiest voor de hulp van de Lekdetectiecentrale is dat niet langer noodzakelijk.

Lekdetectie met een thermografische camera

lekkages opsporen vloerverwarmingEen thermografische camera maakt het uitvoeren van lekdetectie rond een vloerverwarming heel eenvoudig. Bij een dergelijke lekdetectie bekijken we of er rood oplichtende gebieden rond leidingen te detecteren zijn. Deze gebieden kunnen signaleren dat er sprake is van een lekkage rond de leidingen. We maken hierbij gebruik van thermografische lekdetectie, omdat er bij lekkages rond de warmwaterleidingen van vloerverwarmingen vaak verwarmd water uit de leidingen sijpelt. De temperatuursverschillen tussen het leidingwater en het weglekkende water (dat snel afkoelt) indiceren dan waar de lekkage zich bevindt. Dankzij de beelden van onze thermografische camera kunnen we heel nauwkeurig bepalen waar ergens onder de vloer het lek in de vloerverwarming zit.

Voordat we aan de slag gaan met lekdetectie is het verstandig te kijken naar drukverlies in de cv-ketel of naar hoe vaak u de cv-ketel moet bijvullen. Is er geen drukverlies dan komt het water mogelijk niet uit de leidingen van uw vloerverwarming. Gelukkig kunnen we ook andere soorten lekken opsporen met onze apparatuur.

Waar in huis vermoedt u last te hebben van een lekkage rond uw vloerverwarming?

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

De vloerverwarming werkt niet meer. Waardoor komt dit?

Het kan voorkomen dat uw vloerverwarming in huis niet meer werkt. Vaak is het lastig om te schrijven wat het precieze probleem is in zo’n geval. Geeft de vloerverwarming bijvoorbeeld geen warmte meer af? Maakt de pomp van uw verwarming een ruisend geluid? Worden de leidingen wel lauw, maar niet warm genoeg om uw vloer te verwarmen? Enzovoorts. Een storing in uw vloerverwarming kan door verschillende oorzaken ontstaan zijn. Vaak ligt de bron van zo’n storing bij de cv-ketel in huis. Een cv-ketel kan bijvoorbeeld versleten onderdelen bevatten, waardoor deze niet meer naar behoren werken. Ook kan de maximaalthermostaat niet goed zijn afgesteld, waardoor de vloerverwarming niet goed warm wordt. Echter kan het ook zijn dat er een lek in de vloerverwarming zit.

Hulp inschakelen bij een defecte vloerverwarming
Doordat u niet eenvoudig bij de vloerverwarming kunt komen, is het raadzaam om hulp in te schakelen. Een loodgieter kan uw cv-ketel controleren op schade aan onderdelen. Waar nodig kunnen deze onderdelen direct vervangen worden. Mocht de bron van de vloerverwarmingsstoring niet in de cv-ketel liggen, dan kunt u onze vakmannen inschakelen voor het uitvoeren van een warmtelekdetectie. Mogelijk ontsnapt een groot deel van de warmte al voordat uw vloer verwarmd is, bijvoorbeeld als gevolg van tocht. Dit verklaart waarom de vloerverwarming niet goed lijkt te werken.

Hoe kan een lekkage in de vloerverwarming worden opgespoord?

Een lekkage rond uw vloerverwarming kan vergaande gevolgen hebben. Denk aan de waterschade die aan uw woning kan ontstaan! Dit maakt het erg belangrijk om de bron van de lekkage zo snel mogelijk op te laten sporen. Onze vakmensen staan voor u klaar om u hierbij te helpen. Wij kunnen een lekdetectie voor u uitvoeren, door gebruik te maken van een thermografische camera. Met een thermografische camera kunnen wij zowel waterlekkages, als warmtelekken in beeld brengen. Zo kan de bron van een dergelijke lekkage snel en eenvoudig gevonden worden! Ook een ultrasone lekdetectie kan helpen bij het opsporen van de bron van een waterlekkage.

Ben ik verzekerd wanneer er een lekkage in de vloerverwarming zit?

Doorgaans bent u niet verzekerd voor de lekkages die zich rond uw vloerverwarming bevinden, tenzij de schade door andermans toedoen is ontstaan. Denk aan een vloerverwarming die op de verkeerde manier is aangelegd. In dit geval kunt u een beroep doen op de verzekering van de vakman die u voor het aanleggen van de vloerverwarming ingeschakeld heeft. Ook kan de schade aan uw vloerverwarming door een aardbeving ontstaan zijn. In zo’n geval zult u in de polisvoorwaarden moeten zoeken naar uw precieze dekking. Vaak wordt schade door natuurgeweld vergoed door verzekeraars.

Bovenal is het belangrijk om een lekkage rond uw vloerwarming zo snel mogelijk te laten verhelpen. Zo voorkomt u dat er een vervelende waterschade ontstaat! Denk aan schimmel- en zwamvorming op muren, houtrot in houten constructies, enzovoorts. Het herstel van de waterschade wordt niet door uw verzekeraar vergoed.

 

Wat moet ik doen als er een lek zit in de vloerverwarming?

Wanneer u met een lekkage in de vloerverwarming te maken krijgt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten herstellen. Het vocht wat bij een lekkage vrijkomt kan immers in uw woning trekken en waterschade veroorzaken. Waterschade komt onder meer voor in de vorm van schimmel- en zwamvorming, houtrot, enzovoorts. Een lekkage in de vloerverwarming kunt u vaak niet zelf oplossen. Schakel onze vakmannen in om een lekdetectie voor u uit te voeren. Met een lekdetectie kunnen we de bron van de lekkage snel en eenvoudig voor u achterhalen. Vaak maken we hierbij gebruik van een thermografische camera.

Nadat wij de lekdetectie hebben uitgevoerd ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. Hierin wordt de locatie van de bron van de lekkage beschreven. U kunt vervolgens een loodgieter inschakelen voor het verhelpen van de lekkage. Dankzij ons rapport hoeft een loodgieter geen onnodig hak- en breekwerk uit te voeren om de lekkage voor u te verhelpen.

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!