Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Thermografische infraroodcamera

Met infraroodlicht meten we temperatuurverschillen in warmwaterleidingen
waardoor het lek direct zichtbaar wordt.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie rond warmwaterleidingen via thermografische infraroodcamera’s

In een warmwaterleiding kan, zoals in iedere leiding, een lekkage ontstaan door verschillende oorzaken. Dit is nadelig, want door een lekkage ontstaat (vaak onherstelbare) waterschade, het water wordt niet meer goed warm en bovendien zorgt een lekkende warmwaterleiding voor energieverlies. Met behulp van thermografie kan er een weergave gemaakt worden van de temperatuur in een ruimte, bijvoorbeeld binnen een woning. Een instrument dat wij van Lekdetectiecentrale gebruiken bij thermografische toepassingen, is een thermografische infraroodcamera.

Hoe werkt een thermografische infraroodcamera?

Lekdetectie thermografische infraroodcameraDe verschillende kleuren die de camera weergeeft (in een thermogram), staan voor verschillende temperaturen. Wanneer er niets aan de hand is en er geen lekkages zijn, tekenen warmwaterleidingen zich heel duidelijk af in beeld. Dit komt door kleurverschil met de omgeving die veelal kouder is dan de warmwaterleiding, wat goed te zien is op het beeldscherm. Wanneer er sprake is van een lekkage is de weergave onduidelijker en tekenen de leidingen zich veel minder precies af. Dat komt doordat de warmte in zo’n geval, samen met het water, wegvloeit vanuit de warmwaterleiding, waardoor de kleuren die de thermografische infraroodcamera weergeeft op het scherm ter hoogte van de lekkage meer door elkaar gaan lopen.

Hak- en breekwerk is niet langer noodzakelijk

Doordat een thermografische infraroodcamera zo’n duidelijke weergave geeft van de temperaturen, waar het water heen vloeit en waar waarschijnlijk dus de lekkage zit, wordt sloopwerk geminimaliseerd. Wij hoeven namelijk voor de lekdetectie met behulp van een thermografische infraroodcamera niet de hele leiding bloot te leggen. Eventueel kunnen wij deze lekdetectiemethode combineren met een andere methodiek die we gebruiken om lekkages op te sporen. Dat hoeft echter niet per se. Voor een loodgieter is het goed om te weten waar een lekkage precies gelokaliseerd is, zodat deze meteen aan de slag kan met het verhelpen van een lekkage. Wij voeren dus de lekdetectie voor u uit met behulp van een thermografische infraroodcamera en een loodgieter lost het lekkageprobleem voor u op.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button