Akoestisch onderzoek

Een lek produceert vaak een bepaald geluid. Dit geluid kan worden versterkt
zodat we het lek kunnen lokaliseren.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie aan de hand van een akoestisch onderzoek

In een waterleiding of een leiding van de centrale verwarming kan een lek ontstaan door verschillende oorzaken. Lang niet altijd is meteen duidelijk waar deze lekkage zich exact bevindt, dus een loodgieter kan niet zomaar aan de slag. Omdat de locatie van een lek niet zomaar met het blote oog zichtbaar is, moet die in veel gevallen eerst gevonden worden, dat noemen we lekdetectie. Eén van de methoden die wij inzetten bij lekdetectie is het akoestisch onderzoek.

Hoe werkt een akoestisch onderzoek?

lekdetectie akoestisch onderzoekEen lek in een waterleiding of leiding van de cv-ketel kan bijvoorbeeld met behulp van akoestisch onderzoek gedetecteerd worden. Akoestisch onderzoek maakt gebruik van geluid om het lek te detecteren. Akoestisch onderzoek is een relatief eenvoudige methode om een lek op te sporen, van ingewikkelde technologie hoeft geen gebruik gemaakt te worden. Een lekkende leiding zorgt namelijk in veel gevallen voor een geluid, wat veelal ruisend klinkt. Bij akoestisch onderzoek behoort een stethoscoop tot de uitrusting, deze zorgt ervoor dat het geluid versterkt wordt. Met een stethoscoop wordt er geluisterd tegen de muur naar het geruis dat veroorzaakt wordt door het water wat door de leidingen stroomt. Op de plaatsen waar geen lek zit, klinkt het ruisen anders dan op de plek waar wel een lek ontstaan is. In de buurt van een lek heeft het geluid een hogere frequentie en dat is hoorbaar. Wij van Lekdetectiecentrale kunnen dankzij het doen van akoestisch onderzoek de locatie van het lek heel precies bepalen. Voor het lokaliseren van lekkages bent u dan ook bij ons aan het juiste adres.

Uitgebreide rapportages na een lekdetectie

Als wij een lekdetectie bij u hebben uitgevoerd, ontvangt u een rapport van het akoestisch onderzoek. Voor een loodgieter die aan de slag gaat met het verhelpen van het lek, is het goed om te weten waar het lek exact gelokaliseerd is. Dankzij het rapport van de lekdetectie is de lekkage door een loodgieter gemakkelijker op te lossen. Vaak kunnen de kosten vergoed worden door de verzekeraar wanneer de rapportage van de lekdetectie ingediend wordt als bewijsstuk.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!