Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Endoscopie

Met de endoscoop (een dunne slang met camera) krijgen we een beter beeld
van lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie met endoscopie uitvoeren

Lekkages kunnen op allerlei verschillende plaatsen ontstaan en voorkomen, ook op slecht bereikbare en slecht zichtbare plekken. Leidingen bevinden zich bijvoorbeeld nu eenmaal vaak niet daar waar men ze zien kan, vaak worden leidingen juist weggewerkt en verstopt in de constructie. Dit maakt het extreem ingewikkeld om, zonder te slopen of zaken af te breken, de staat van de leidingen te bekijken en onder de loep te nemen. Echter, het kan natuurlijk voorkomen dat een dergelijke slecht bereikbare plek onderzocht moet worden, vanwege bijvoorbeeld vochtproblemen of andere moeilijkheden. Wij, van Lekdetectiecentrale, zijn bekend met verschillende technieken die bedoeld zijn voor lekdetectie. Zo kunnen we zonder te slopen de lekkage opsporen. Een van deze methoden is een inspectie door middel van endoscopie.

Hoe wordt een lekdetectie me endoscopie uitgevoerd?

Een voorbeeld van een lekdetectietechniek is endoscopie. Bij endoscopie wordt er gewerkt met een endoscoop. Een endoscoop is eigenlijk een soort kleine camera, waarmee op veel verschillende plekken die moeilijk bereikbaar zijn, gekeken kan worden of er bijvoorbeeld schade is ontstaan op zo’n plek. De endoscoop is verbonden met een beeldscherm dat weergeeft wat de endoscoop tegenkomt. Eventueel kan er een schermafdruk van het beeldscherm gemaakt worden. Endoscopie kan zeker bij lastig bereikbare kanalen uitkomst bieden. Dit vanwege het feit dat een endoscoop veelal niet breder is dan een centimeter, de lengte ervan is veelal tussen de twee en de drie meter.

lekdetectie endoscopieVoorbeelden van plekken waar een endoscoop kan worden ingezet zijn bij leidingwerk onder de badkuip of onder de douchebak en bij spouwmuren. Een endoscoop is zeer wendbaar, dat vergemakkelijkt het bekijken van de plaats die het betreft aanzienlijk. Lekkages kunnen door middel van een endoscoop zichtbaar gemaakt worden. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om lekkages (of andere complicaties) in afvoerkanalen, bij zwembaden en vijvers.

Endoscopie bij andere onderzoeken gebruiken

Daarnaast kan endoscopie ook worden ingezet bij kanalen die niet voor water bestemd zijn, zoals luchtkanalen. Omdat bij endoscopie een kanaal van binnenuit bekeken kan worden, kan er meer dan alleen een lekkage mee onderzocht worden. Ook eventuele corrosie kan bijvoorbeeld ontdekt worden. Om die reden is endoscopie dan ook preventief inzetbaar.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button