Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,8!

Lekdetectie in Venlo –

Is de locatie van het lek onvindbaar? De Lekdetectiecentrale spoort het lek op!

Wij gebruiken professionele apparatuur en slimme methoden om de bron van een lekkage op te sporen.
Hierdoor hoeft er niet gesloopt te worden en de verzekering vergoedt vaak de kosten!

 • Vakkundige lekdetectie
 • Geen sloopwerk nodig
 • Heldere prijzen
 • Duidelijk rapport
 • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
 • Landelijke dekking
 • Dezelfde dag nog beschikbaar

De werkwijze van Lekdetectiecentrale

Heeft u last van een lekkage waarbij niet duidelijk is waar deze zich precies bevindt? Wij sporen lekkages op met gespecialiseerde apparatuur, hakken en breken is hierdoor niet nodig. Dankzij onze lekdetectie hoeft u dus geen kosten te maken voor onnodig sloop- en herstelwerk. Ook vergoedt de verzekeraar vaak de kosten van lekdetectie!

Lek gevonden! Wat nu?

Als we het lek hebben opgespoord ontvangt u van ons een helder en gedetailleerd rapport. De lekken zijn hierin duidelijk aangegeven zodat een loodgieter exact weet waar hij reparaties moet uitvoeren. Wanneer u het rapport krijgt, kunt u direct een loodgieter inschakelen die de lekkage direct voor u kan repareren. Ons rapport kunt u vervolgens doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van de lekdetectie.

Lekdetectie Venlo

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Een lekdetectie in Venlo uitvoeren

Wie denkt dat een lekdetectie in Venlo gepaard gaat met hak- en breekwerk heeft het mis! In het verleden was dit vaak wel noodzakelijk, maar tegenwoordig beschikken onze specialisten over geavanceerde hulpmiddelen om een lekdetectie in uw woning of bedrijfspand in Venlo uit te kunnen voeren. Niet alleen is Lekdetectiecentrale actief in Venlo, ook vindt u ons in verschillende andere Nederlandse plaatsen. Mocht u last denken te hebben van een lekkage in uw woning, dan is het sterk aan te raden om zo snel mogelijk de hulp van een van onze specialisten in te schakelen. Des te sneller u de lekkage namelijk laat verhelpen, des te kleiner wordt ook de kans op blijvende waterschade aan uw woning.

Tip: wij helpen u niet alleen met waterlekkages! Ook voor een gaslekkage of het verminderen van het warmteverlies in huis kunt u op onze hulp rekenen.

Lekkages in Venlo opsporen met ultrasoon detectie

Een van de hulpmiddelen die we kunnen gebruiken bij een lekdetectie in Venlo is het gebruik van een ultrasoon detectie. Bij een ultrasoon detectie maken we gebruik van ultrasone trillingen, die door uw woning weerkaatst zullen worden naar een ontvanger. Op basis van de weerkaatsing van de ultrasone trillingen kan de bron van een lekkage in kaart gebracht worden. De trillingen zullen immers anders weerkaatst worden als de uitgezonden trilling eerst door een beetje water moet komen. Op basis van de resultaten van deze lekdetectie in Venlo zullen we u een uitgebreid verslag overhandigen. Dit verslag kan door een loodgieter gebruikt worden om de lekkage te verhelpen. (Dankzij ons verslag vergoedt uw verzekeraar vaak de kosten!)

Andere methoden

De ultrasoon detectie is voornamelijk geschikt voor lekkages rond koudwaterleidingen en bijvoorbeeld een lekkage in uw dakbedekking. Bij warmwaterleidingen zijn er betere alternatieven om een lekkage te lokaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera! Ook kunnen we bij een lekdetectie in Venlo gebruik maken van een rioolcamera, een rookproef, een vochtmeting, traceergas, een drukproef en endoscopie.

Neem contact op!

Bel 077-7820117

Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 20:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00
Zondag: gesloten

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

 • Vloerverwarming
 • Centrale verwarmingsinstallaties
 • Verwarmingsleidingen
 • Leidingen van radiatoren
 • Koudwaterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Sifons