Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,8!

Lekdetectie in Helmond –

Lekkages direct opgespoord zonder
hak- en breekwerk

Sloopwerk is overbodig dankzij onze geavanceerde apparatuur en professionele
werkwijze. Uw verzekering vergoedt vaak de lekdetectie!

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

De werkwijze van Lekdetectiecentrale

Heeft u last van een lekkage waarbij niet duidelijk is waar deze zich precies bevindt? Wij sporen lekkages op met gespecialiseerde apparatuur, hakken en breken is hierdoor niet nodig. Dankzij onze lekdetectie hoeft u dus geen kosten te maken voor onnodig sloop- en herstelwerk. Ook vergoedt de verzekeraar vaak de kosten van lekdetectie!

Lek gevonden! Wat nu?

Als we het lek hebben opgespoord ontvangt u van ons een helder en gedetailleerd rapport. De lekken zijn hierin duidelijk aangegeven zodat een loodgieter exact weet waar hij reparaties moet uitvoeren. Wanneer u het rapport krijgt, kunt u direct een loodgieter inschakelen die de lekkage direct voor u kan repareren. Ons rapport kunt u vervolgens doorsturen naar de verzekering, deze vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van de lekdetectie.

Lekdetectie Helmond

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Voordelen van een lekdetectie in Helmond

Met het blote oog is een lekkage opsporen vaak onmogelijk. Om deze reden kan het verstandig zijn om een lekdetectie in Helmond uit te laten voeren. Waar een loodgieter vaak veel hak- en breekwerk nodig heeft om de bron van een lekkage te achterhalen, is dat bij een lekdetectie niet langer noodzakelijk. Onze specialisten beschikken over verschillende hulpmiddelen om de bron van een lekkage zonder hak- en breekwerk te traceren. Hierbij maakt het geen verschil of het om een waterlekkage gaat, of bijvoorbeeld om een gaslekkage.

In beide gevallen is het belangrijk om de lekkage tijdig op te laten lossen. Een waterlekkage kan voor een vervelende waterschade zorgen. Denk aan schimmelplekken op uw muren! Bij een gaslekkage kan een explosiegevaar of verstikkingsrisico ontstaan.

Hoe wordt een lekdetectie in Helmond uitgevoerd?

Bij een lekdetectie in Helmond zullen onze specialisten eerst een grove inschatting maken van de bron van uw lekkage. Op basis van deze inschatting wordt een van onze tools ingezet, om de daadwerkelijke lekkagebron te achterhalen. De lekkagebron achterhalen kan bijvoorbeeld met een thermografische camera, een kleurproef of ultrasone trillingen. Een thermografische camera is logischerwijs voornamelijk geschikt bij lekkages rond warmwaterleidingen.

Mocht u te maken hebben met een gaslekkage, dan is een rookproef zeer geschikt. Het rook wat in de gasleiding gespoten wordt, zal op de plek van de lekkage naar buiten komen. Op deze manier kan de lekkagebron snel en eenvoudig achterhaald worden. Bij een lekkage rond uw dakbedekking is het gebruik van een kleurproef een slimme optie.

Meer dan een lekkage opsporen alleen

Een lekdetectie in Helmond uitvoeren betekent voor ons meer dan een lekkage opsporen alleen. Wij zullen u altijd uitgebreid informeren over hetgeen wij tijdens de lekdetectie gevonden hebben. Dergelijke informatie wordt daarbij vastgelegd in een rapport, die u aan een loodgieter kunt overhandigen. De loodgieter kan vervolgens voor een oplossing voor de lekkage zorgen, zonder zelf nog naar de bron van de lekkage te moeten zoeken. Op deze manier kan de lekkage op een heel efficiënte wijze worden opgelost!

Voorkom ook schade aan uw woning bij het opsporen van een lekkage, door een professionele lekdetectie in Helmond uit te laten voeren.

Neem contact op!

Bel 0492-792806

Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 20:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00
Zondag: gesloten

Techniek

Waar vermoedt u een lekkage?
Wij kunnen lekkages vinden in onder andere:

Vloerverwarming
Centrale verwarmingsinstallaties
Verwarmingsleidingen
Leidingen van radiatoren
Koudwaterleidingen
Afvoerleidingen
Sifons