Een lekkage in een muur opsporen

Vertoont een muur in uw woning tekenen van waterschade? Wij achterhalen waar dit water vandaan komt zonder hak- of breekwerk uit te hoeven voeren. Bel de Lekdetectiecentrale!

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Een lekkage in uw muur opsporen met de Lekdetectiecentrale

Een van de meest voorkomende vormen van waterschade in woningen zijn schimmelplekken die op muren en plafonds ontstaan. Dergelijke waterschade is doorgaans het gevolg van een lekkage die zich in de muur bevindt. Door de lekkage trekt vocht in de muur. Het opsporen van een lekkage in een muur blijkt meestal niet eenvoudig te zijn. Het lek bevindt zich vaak in een van de waterleidingen die netjes zijn weggewerkt. Dit laatste zorgt ervoor dat het vaak erg onduidelijk is waar het lek zich precies bevindt. Gelukkig kunnen onze specialisten het lek opsporen zonder te hoeven slopen. Wilt u een lekkage in uw muur opsporen en oplossen? De Lekdetectiecentrale staat voor u klaar om u hier de gewenste hulp bij te bieden!

Beschadigde leidingen in uw muren

lekkage muur opsporenEen lekkage in uw muur opsporen kan op verschillende manieren. Gelukkig is het gebruik van hak- en breekwerk tegenwoordig nauwelijks meer noodzakelijk. Voorheen moest er vaak een groot deel van de muur worden opengebroken om de bron van de lekkage te kunnen achterhalen. Een van de manieren die wij kunnen gebruiken om een lekkage achter uw muur op te sporen is het gebruik van ultrasone trillingen. Op basis van de weerkaatsing van deze ultrasone trillingen kan de bron van de lekkage worden vastgesteld. In veel gevallen zal dit bij een lekkage achter uw muur om een leidinglekkage gaan. Bijvoorbeeld doordat waterleidingen beschadigd zijn of verkeerd zijn aangesloten. Lekdetectie is uitstekend geschikt om een lekkage in een waterleiding in de muur op te sporen.

Rapport voor het oplossen van lekkages

Voor het oplossen van een lekkage heeft u de hulp van een loodgieter nodig. Een loodgieter hoeft na het inschakelen van de Lekdetectiecentrale niet lang meer te zoeken naar de bron van de lekkage, waardoor de loodgieter een snelle en vakkundige oplossing kan bieden. Dit scheelt in de kosten! Nadat wij een lekkage achter uw muur hebben opgespoord ontvangt u van ons namelijk een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven waar de bron van de lekkage zich bevindt. De loodgieter is zo sneller klaar, en de verzekering vergoedt vaak de kosten dankzij ons rapport.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Kan ik de lekkage in de muur zelf opsporen?

Nee, dit blijkt vaak erg lastig te zijn! Het opsporen van een lekkage zou u in dit geval kunnen doen door de muur open te breken, maar dat brengt onnodig veel schade met zich mee. Verstandiger is het om voor de hulp van onze lekdetectiespecialisten te kiezen. Wij beschikken over diverse hulpmiddelen, waarmee wij een lekdetectie in uw muur uit kunnen voeren. Denk aan een lekdetectie middels ultrasone trillingen. De weerkaatsing van de ultrasone trillingen geeft aan waar de bron van de lekkage zich bevindt. Zo hoeven we geen hak- en breekwerk uit te voeren om de bron van de lekkage in uw muur te achterhalen.

Hoe is optrekkend vocht tegen te gaan?

Optrekkend vocht is vaak het gevolg van de afwezigheid van een waterkering. Hoewel deze waterkering in nieuwbouwwoningen vrijwel altijd geplaatst wordt, is dat bij oudere woningen niet gebeurt. Het optrekkende vocht zorgt voor een nare waterschade aan uw muren, die u logischerwijs liever voorkomt. Deze waterschade valt te veroorzaken door het feit dat de muren het vocht absorberen. Het kan verstandig zijn om een lekdetectie uit te voeren, om de precieze bron van het optrekkende vocht te achterhalen. In het bijzonder wanneer u in een nieuwbouwwoning last heeft van optrekkend vocht.

Een mogelijkheid om optrekkend vocht tegen te gaan is het injecteren van de muren. Hierbij wordt de muur gevuld met een vochtwerende gel of vloeistof, die optrekkend vocht tegengaat. Ook doet u er verstandig aan gebruik te maken van vochtvreters in huis. Vochtvreters nemen het vocht uit de lucht op, waardoor uw muren dit niet meer zullen absorberen.

Hoe kan de waterschade worden hersteld?

Heeft u te maken met waterschade aan uw muren? Zorg er in dat geval allereerst voor dat de bron van de waterschade aangepakt wordt. Onze lekspecialisten kunnen een lekdetectie voor u uitvoeren, waarbij wij de bron van de lekkage achterhalen zonder hak- en breekwerk uit te moeten voeren. Op het moment dat u de lekkage door een loodgieter heeft laten verhelpen, kan begonnen worden aan het herstel van de waterschade. Dit doet u door de luchtvochtigheid in huis te verlagen. Maak gebruik van vochtvreters en laat uw woning regelmatig doortochten om het vocht uit de lucht op te nemen.

Hoe gaan jullie het lek opsporen

Bij een lekdetectie in uw muur kunnen wij verschillende hulpmiddelen gebruiken. Denk aan een lekdetectie middels het gebruik van ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden en het ontvangen van de weerkaatsing van ultrasone trillingen geeft een indicatie van de locatie van de lekkagebron. Ook kunnen we gebruik maken van een thermografische camera, waarmee het temperatuurverschil tussen het water binnen en buiten uw leidingen inzichtelijk kan worden gemaakt. Het gebruik van de thermografische camera wordt voornamelijk aangeraden voor lekkages rond warmwaterleidingen. Na het uitvoeren van een lekdetectie in uw muur ontvangt u van ons een uitgebreid rapport.

Vergoedt de verzekering de reparatie van het lek?

Nee, in veel gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor het bekostigen van de reparatie van de lekkage in uw woning. De lekkage kan namelijk ook veroorzaakt zijn doordat u leidingen geraakt heeft bij bijvoorbeeld boorwerkzaamheden. Mocht u niet zelf aansprakelijk zijn voor de lekkages, dan kunt u een poging doen de schade vergoed te krijgen via uw verzekeraar. Onze lekdetectie kan u hierbij helpen! Na afloop van een lekdetectie ontvangt u namelijk een uitgebreid rapport, wat het makkelijker zal maken om de kosten voor het herstel van de lekkage vergoed te krijgen. In uw polisvoorwaarden vindt u precies voor welke lekkageschade u verzekerd bent.

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!