Lekkage in uw badkamer opsporen

Heeft u last van vochtproblemen of waterschade in uw badkamer, en vermoedt u dat dit wordt veroorzaakt door een lekkage? Wij sporen het lek voor u op met grote precisie en zonder hak- en breekwerk!

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Lekkage in de badkamer opsporen met de Lekdetectiecentrale

Een lekkage kan voor vervelende waterschade aan uw woning zorgen. Denk aan schimmelplekken op uw muren en plafonds, of rottende plekken in het hout van uw meubels, vloer of dak. Het binnen zo snel mogelijk opsporen van een lekkage is dan ook van groot belang! De Lekdetectiecentrale kan onder meer een lekkage in de badkamer opsporen, met behulp van geavanceerde hulpmiddelen. Met deze hulpmiddelen wordt het gebruik van hak- en breekwerk bij het opsporen van een lekkage in de badkamer overbodig. Dit is erg fijn, want zo voorkomen we dat u nog tijden in het puin blijft zitten na een lekdetectie. Een lekkage kan op verschillende plekken in de badkamer ontstaan.

Een lekkage rond leidingen opsporen

lekkage plafond opsporenIn veel gevallen zal een lekkage in de badkamer veroorzaakt worden door beschadigingen aan leidingen in de badkamer. Ook kunnen de leidingen op een verkeerde manier op elkaar aangesloten zijn, met het gevolg dat er speling tussen de leidingstukken ontstaat. Een lekkage in de badkamer opsporen gebeurt in het geval van een leidinglekkage meestal met ultrasone trillingen. De weerkaatsing van de ultrasone trillingen geeft een goede indicatie van de bron van een lekkage in de badkamer. Een lekkage in de badkamer opsporen kan ook met een thermografische camera. Let wel, dit geldt alleen voor lekkages rond warmwaterleidingen.

Lekkages rond de afvoer opsporen

Naast het feit dat lekkages in de badkamer kunnen ontstaan door beschadigingen aan de leidingen, kan ook een beschadiging aan uw afvoer voor een lekkage zorgen. Dit kan bijvoorbeeld de afvoer van uw toilet, douche of wastafel zijn. Ook bij een dergelijke lekkage is een lekkage in de badkamer opsporen het makkelijkst met een ultrasone lekdetectie. Nadat wij de lekdetectie voor u hebben uitgevoerd zullen we u een uitgebreid rapport overhandigen. Dit rapport kan door loodgieters gebruikt worden om de lekkage in de badkamer te verhelpen. Uw verzekeraar maakt ook gebruik van dit rapport en zal in veel gevallen de kosten van lekdetectie vergoeden.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Ik heb een lekkage in mijn badkamer, wat nu?

Wanneer u te maken krijgt met een lekkage binnen uw badkamer, is het raadzaam om direct hulp van een van onze specialisten in te schakelen. Onze specialisten zullen op basis van de indicatie van de lekkage zoeken naar een geschikt lekdetectiemiddel. Het is van het type lekkage afhankelijk welk lekdetectiemiddel het meest geschikt is. Denk aan een verschil in aanpak bij een lekkage rond een warmwaterleiding of koudwaterleiding.

Wanneer we een geschikt lekdetectiemiddel gevonden hebben, zullen we direct een lekdetectie voor u uitvoeren. Met de lekdetectie kan de locatie van de bron van uw lekkage in de badkamer eenvoudig achterhaald worden. Tot slot ontvangt u van ons een uitgebreid rapport over de lekdetectie die wij voor u hebben uitgevoerd. Dit rapport kunt u aan een loodgieter overhandigen om de lekkage in de badkamer te laten verhelpen. Ook helpt het rapport u bij het vergoed krijgen van de kosten voor het herstel van de lekkage via uw verzekeraar.

Wat is een (tijdelijke) noodoplossing voor een lekkage in de badkamer?

Een lekkage heeft de nare eigenschap dat het voor een blijvende waterschade aan uw woning kan zorgen. Om de kans op een dergelijke waterschade te minimaliseren is het raadzaam om zo snel mogelijk voor een passende oplossing te zorgen. Een noodoplossing voor de badkamer kan bijvoorbeeld het afsluiten van de hoofdkraan in huis zijn. Door de hoofdkraan af te sluiten voorkomt u dat er nog meer water uit de leidingen in uw badkamer kan lekken.

Naast het afsluiten van de hoofdkraan kunt u ook overwegen om de lekkage eerst zelf proberen op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een vochtige doek, die u om de lekkende leiding kunt binden. Zeker bij een beginnende lekkage vormt dit vaak een geschikte noodoplossing om waterschade tegen te gaan. Laat een lekkage altijd verhelpen door een loodgieter in te schakelen. Zo weet u zeker dat een nieuwe lekkage rond uw leidingen of afvoer voorkomen wordt.

Ben ik altijd verzekerd voor een lekkage in mijn badkamer?

Nee, u bent niet altijd verzekerd voor het herstel van de schade die voortkomt uit een lekkage in uw badkamer. Niet voor niets wordt het vaak aangeraden om loodgietersklussen, zoals het aanleggen van leidingen of het installeren van uw sanitair, aan een ervaren loodgieter over te laten. Op deze manier maakt u de kans op vervelende lekkages in uw badkamer minimaal en daarmee een hoge rekening voor het herstel van de waterschade. Wanneer de waterschade veroorzaakt wordt door het handelen van een loodgieter, dan zal deze loodgieter verzekerd zijn voor het herstel van de ontstane schade.

Het is verstandig om een lekkage zo snel mogelijk op te laten lossen. Wij kunnen u hierbij helpen door een lekdetectie voor u uit te voeren. Nadat de lekdetectie uitgevoerd is ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. Dit rapport kan u helpen bij het vergoed krijgen van de kosten voor het herstel van de waterschade bij uw verzekeraar.

Hoe wordt een (mogelijke) lekkage in de badkamer opgespoord?

Wanneer u last denkt te hebben van een lekkage in de badkamer, doet u er verstandig aan om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen. Onze specialisten kunnen u helpen bij het opsporen van de bron van een lekkage in de badkamer van uw woning. Het is van het type lekkage afhankelijk hoe wij de bron van de lekkage op kunnen sporen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een lekkage bij warmwaterleidingen en koudwaterleidingen. Beide lekkages vergen een andere aanpak bij het verhelpen hiervan.

Mogelijkheden die wij hebben bij het opsporen van de bron van een lekkage zijn het gebruik van een thermografische camera en een ultrasone lekdetectie. Een thermografische camera is geschikt voor het opsporen van de bron van lekkages rond warmwaterleidingen. Met een thermografische camera is het mogelijk om het temperatuurverschil tussen het water binnen en buiten de leidingen in beeld te brengen. Een ultrasone lekdetectie kiest men vooral bij het opsporen van de bron bij een lekkage rond koudwaterleidingen.

Hoe gaat een lekdetectie in zijn werk?

Een lekdetectie kan bij tal van verschillende soorten lekkages goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een leidinglekkage, een afvoerlekkage of een lekkage onder uw dakbedekking. Bij een lekdetectie zoeken we eerst grofweg naar de bron van de lekkage in uw ruimte, om vervolgens met speciale hulpmiddelen specifiek naar de oorzaak van een lekkage te speuren. Een lekdetectie kan onder meer worden uitgevoerd met een kleurproef, een ultrasone lekdetectie en een thermografische camera. Het is van de aard de lekkage afhankelijk welk type lekdetectie het meest geschikt is.

Nadat wij een lekdetectie voor u hebben uitgevoerd ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport hebben we de precieze bron van de lekkage heel uitgebreid voor u beschreven. Zo hoeft een loodgieter geen hak- en breekwerk uit te voeren om de bron van de lekkage te kunnen verhelpen. Ook kunt u dit rapport gebruiken om na het herstel van de lekkage een declaratie in te dienen bij uw verzekeraar.

Welke lekdetectietechnieken worden er gebruikt?

Bij een lekdetectie kunnen onze specialisten tal van verschillende hulpmiddelen inzetten om de bron van de lekkage te achterhalen. De meest gebruikte lekdetectietechnieken zijn het gebruik van een thermografische camera en ultrasone trillingen. Een thermografische camera brengt het temperatuurverschil tussen het water binnen en buiten leidingen in beeld, zodat de bron van de lekkage heel nauwkeurig achterhaald kan worden. Bij ultrasone trillingen bepaalt de tijd tussen het uitzenden van de trillingen en de weerkaatsing hiervan waar de bron van de lekkage zich bevindt.

Naast deze thermografische camera en een ultrasone lekdetectie zijn er nog verschillende andere lekdetectietechnieken die wij kunnen toepassen. Denk bijvoorbeeld ook aan een akoestisch onderzoek, een drukproef, endoscopie, leaktracking, een rookproef, het gebruik van traceergas, enzovoorts. Het is sterk van de aard van een lekkage afhankelijk, welke lekdetectietechniek het meest voor de hand ligt. Onze specialisten kunnen u meer vertellen over de werking van deze technieken.

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!