Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Kleurstofmethode

Door een kleurstof toe te voegen aan het leidingwater kan aan de kleur
worden herkend waar het water weglekt.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie met de kleurstofmethode uitvoeren

Lekkages kunnen op verschillende plekken in en om de woning ontstaan. Voorbeelden van lekkages die we regelmatig tegenkomen zijn leidinglekkages en daklekkages. Lekkende leidingen kunnen voor veel schade zorgen, evenals daklekkages. Het is dan ook goed om het lek tijdig op te laten sporen. Dat kunnen wij voor u doen. Lekdetectiecentrale is namelijk gespecialiseerd in het opsporen van lekkages, door middel van verschillende lekdetectiemethoden. Eén van die methoden voor lekdetectie, die wij geregeld toepassen, is de kleurstofmethode. De kleurstofmethode kan gecombineerd worden met andere methoden voor lekdetectie, zoals de vochtmeting.

De werking van de kleurstofmethode

lekdetectie kleurstofmethodeDe kleurstofmethode is in essentie een vrij eenvoudige methode, die toch zeer doeltreffend is. Bij de kleurstofmethode wordt water vermengd met kleurstof. Op de plaats waar een lek zit, komt het gekleurde water tevoorschijn. Er is bij de kleurstofmethode daarnaast de mogelijkheid om meerdere kleuren te gebruiken. Er kunnen dan voor een aantal leidingnetwerken of gedeelten van het dak verschillende kleuren toegepast worden. Zo kunnen we zien om welk leidingnetwerk het gaat of waar in het dak het lek (ongeveer) zal zitten. Door meerdere kleuren te gebruiken, kan onnodig breekwerk voorkomen worden en kunnen bepaalde locaties voor het lek uitgesloten worden. Lekdetectie met kleurstof is hierdoor erg voordelig. Er kan eventueel, in plaats van gewone kleurstof, ook gewerkt worden met een kleurstof die alleen zichtbaar is als deze beschenen wordt met een UV-lamp. Deze speciale kleurstof wordt UV-laminaat genoemd. Er zijn dus verschillende mogelijkheden, voor wat de kleuring van het water betreft.

Toepassing van de kleurstofmethode

Lekdetectie met kleurstof is toepasbaar op, zoals al gezegd, lekkende leidingen en daklekkages (op platte daken). Bij beide typen lekkages is het principe hetzelfde, waar het gekleurde water tevoorschijn komt, kan het lek gelokaliseerd worden. Bij het opsporen van een lekkage in een leiding wordt het water meegevoerd door de stroming in de leidingen. Bij een daklekkage worden de kleurstoffen bijvoorbeeld verspreid door het regenwater.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button