Vochtproblemen opsporen en verhelpen

Vochtproblemen vormen voor veel woningbezitters een grote ergernis. Als gevolg van vochtproblemen kunt u te maken krijgen met optrekkend vocht en bijbehorende schimmelplekken. Om dit te voorkomen is het erg belangrijk dat u vochtproblemen in een vroeg stadium opspoort en verhelpt. Vochtproblemen opsporen en verhelpen is niet altijd even eenvoudig, omdat de vochtproblemen ook aan de buitenzijde van uw woning kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan regenwater wat via uw buitenmuur bij uw woning naar binnen trekt. Des te sneller u vochtproblemen aan laat pakken, des te kleiner is de kans op een ernstige waterschade in uw woning.

Hoe kan ik vochtproblemen opsporen in huis?

vochtproblemen opsporenOp het moment dat er een zwarte, vieze aanslag op uw muren ontstaat is het opsporen van vochtproblemen vaak al te laat. Deze schimmelplekken zijn het gevolg van een grote hoeveelheid vocht, wat in uw muren getrokken is. Probeer dit te voorkomen door vochtproblemen in een vroeg stadium op te sporen. Het laten uitvoeren van een lekdetectie kan u hierbij helpen, omdat lekkages met het blote oog vaak zeer moeizaam te detecteren zijn. De Lekdetectiecentrale kan verschillende hulpmiddelen gebruiken om een lekkage in een vroeg stadium op te sporen. Denk aan een lekdetectie met ultrasone trillingen, of door gebruik te maken van een thermografische camera.

Vochtproblemen in uw woning verholpen

Wanneer de bron van vochtproblemen achterhaald is, kunt u voor een passende oplossing zorgen. Dit kan het impregneren van uw buitenmuur zijn, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van een vochtvreter in huis. Daarbij is het raadzaam om uw ruimtes regelmatig door te laten dochten, zodat de tocht zorgt voor het afvoeren van vocht uit uw woning. Mochten de vochtproblemen zich binnen uw binnen- en buitenmuur bevinden, dan kan een timmerman roosters in uw buitenmuur plaatsen. Deze roosters zorgen voor de aanvoer van lucht tussen beide muren, wat het vocht afvoert.