Lekkage in vloerverwarming handig dichten

Een lekkage rond uw vloerverwarming kan voor een blijvende schade aan uw prachtige houten of betonnen vloer zorgen. Het vocht wat bij een dergelijke lekkage uit uw leidingen sijpelt zal namelijk in het hout, beton of stof van uw vloer trekken en hier voor waterschade zorgen. In het geval van een houten vloer kan dit houtrot zijn, bij een betonnen vloer kan het om schimmelvorming gaan, enzovoorts. Reden genoeg om een lekkage in de vloerverwarming zo snel mogelijk te laten herstellen! Voor het handig dichten van een lekkage rond uw vloerverwarming raden we u aan een lekdetectie uit te laten voeren. Zo hoeft uw vloer niet opengehaald te worden om de lekkage te kunnen herstellen.

Lekdetectie rond uw vloerverwarming uitvoeren

Vloerverwarming lekkage

Bij een lekkage rond uw vloerverwarming zal een lekdetectie middels een thermografische camera of ultrasone trillingen worden uitgevoerd. Met een thermografische camera is het mogelijk om de temperatuurverschillen tussen het warme water in de leidingen en het gelekte water buiten de leidingen in beeld te brengen. Op basis van deze beelden kan de bron van de lekkage rond uw vloerverwarming gelokaliseerd worden.

Een alternatief is een ultrasone lekdetectie. In dit geval wordt de locatie van de bron van een lekkage rond uw vloerverwarming achterhaald op basis van de weerkaatsing van ultrasone trillingen.

De lekkage in de vloerverwarming verhelpen

Nadat wij een lekdetectie voor u hebben uitgevoerd ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport wordt heel precies beschreven waar de bron van de lekkage rond uw vloerverwarming zich bevindt. Vervolgens kunt u een loodgieter inschakelen om de lekkage ook daadwerkelijk te laten verhelpen. Door onze rapportage hoeft de loodgieter zelf niet meer naar de bron van de lekkage te zoeken. Dit voorkomt onnodig hak- en breekwerk in uw woning en draagt bij aan een snelle oplossing voor de lekkage.

Call Now Button