Lekkage in kelder dichten: wat te doen?

Veel mensen gebruiken hun kelder als een opslagruimte voor etenswaren, flessen drinken of als drankvoorraad. Wanneer er sprake zou zijn van een lekkage in de kelder, kan dit vergaande gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan etenswaren die bederven, schimmels op muren, enzovoorts. Doordat de kelder vaak een donkere ruimte is zonder tocht, biedt het een ideale plek voor schimmelvorming. Dit maakt een lekkage in de kelder dichten van groot belang! In dit artikel vertellen we u welke stappen u zelf kunt ondernemen wanneer u een lekkage in de kelder van uw woning opmerkt.

Tip: laat de leidingen in de kelder of de kruipruimte bij uw kelder regelmatig controleren. Mocht er sprake zijn van slijtage of lichte beschadigingen, dan kan men tijdig voor een oplossing zorgen.

Stappen die u kunt zetten bij een kelderlekkage

KelderlekkageIn het geval van een kelderlekkage is het raadzaam om de hoofdkraan dicht te draaien. Op deze manier voorkomt u dat de lekkage verergerd wordt. Naast het dichtdraaien van de hoofdkraan kunt u op zoek gaan naar de bron van de lekkage. Mocht u de bron van een lekkage weten te vinden, dan kunt u deze plek met een vochtige doek afdekken. Een derde stap die u kunt zetten is het maken van foto’s van de lekkage. Deze foto’s maken het eenvoudiger om de kosten voor het herstel van de lekkage te declareren bij uw verzekeraar.

Mocht u de bron van de lekkage in de kelder niet direct kunnen vinden, dan kunnen onze vakmensen hulp bieden. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen, die het uitvoeren van een lekdetectie in de kelder eenvoudiger maken.

De lekkage in de kelder verhelpen

Voor het verhelpen van een kelderlekkage kunt u een loodgietersbedrijf inschakelen. Wij voorzien u na het uitvoeren van de lekdetectie van een uitgebreid rapport, waarin de locatie van de bron van de lekkage beschreven wordt. Zo kan een loodgieter de lekkage in uw kelder direct verhelpen, zonder eerst hak- en breekwerk uit te moeten voeren.