Lekkage in de cv-ketel: wat kunt u het beste doen?

De cv-ketel is een van de meest essentiële elementen binnen uw woning, zeker in de herfst en winter. Vanuit de cv-ketel wordt warm water naar de verschillende radiatoren in uw woning geleid. Ook zorgt de cv-ketel, in het geval van een combiketel, voor de warmwatervoorziening in huis. Bij een lekkage in de cv-ketel is het van belang dat u deze zo snel mogelijk op laat lossen. U kunt hierbij verschillende stappen ondernemen, die we in dit artikel toelichten.

Stap 1: de hoofdkraan in huis afsluiten

Voordat u de hulp van een loodgieter inschakelt, is het verstandig om de hoofdkraan in huis dicht te draaien. Zo voorkomt u dat de lekkage verergert! Ook kunt u proberen vochtige doeken om de lekkende leidingen rond de cv-ketel te hangen, om het lekkende water op te vangen.

Bel voor het inschakelen van een loodgieter uw verzekeringsmaatschappij om de lekkage in uw cv-ketel te bespreken. Ook doet u er verstandig aan om voldoende foto’s te maken van de lekkageschade aan de cv-ketel.

Stap 2: de bron van de lekkage opsporen

Nadat u de hoofdkraan heeft dichtgedraaid kunt u beginnen aan het zoeken naar de bron van de lekkage. Vaak gaat het om een minimale beschadiging aan uw leidingen, waardoor het erg lastig is om deze bron met het blote oog te vinden. Wij helpen u graag! Door gebruik te maken van een ultrasone lekdetectie of een thermografische camera, kunnen we de bron van de lekkage in uw cv-ketel vaak snel opsporen.

cv-ketel lekkage

Stap 3: lekkage laten verhelpen

Tot slot is het zaak om de lekkage op te lossen! Voor het verhelpen van een lekkage dient u een loodgietersbedrijf in te schakelen. Wij geven u na het uitvoeren van een lekdetectie een uitgebreid rapport met de precieze locatie van de bron van de lekkage. Zo weet een loodgieter precies waar hij voor een reparatie moet zorgen. Hak- en breekwerk wordt zodoende overbodig.

Call Now Button