Lekkage in de badkamer? Zo komt u ervan af!

Lekkages kunnen binnen een badkamer op verschillende plekken ontstaan. Zo kunnen leidingen als gevolg van een ernstige slijtage of een verkeerde manier van aansluiten gaan lekken, kan er een lekkage rond de aansluiting van de afvoer ontstaan, enzovoorts. Hoe dient u in dit geval te handelen? Het is bovenal van groot belang dat u een lekkage zo snel mogelijk op laat lossen. Zo voorkomt u dat er waterschade aan uw woning ontstaat. Waterschade kan voorkomen in de vorm van schimmelplekken op de muren en plafonds in de badkamer, schimmelvorming rond de kit randen tussen tegels in de badkamer, etc. In dit artikel leggen we u stapsgewijs uit hoe u een lekkage in de badkamer kunt verhelpen.

Stap 1: een verdere lekkage voorkomen

Allereerst is het belangrijk om een verergering van de lekkage in de badkamer te voorkomen. Dit doet u door de hoofdkraan van uw leidingwerk af te sluiten. Door de kranen in de badkamer nog enige tijd open te laten staan, voorkomt u dat het water via beschadigingen aan deze leidingen lekt.

Tip: maak voldoende foto’s van de lekkage en bel direct met uw verzekeraar om de lekkage te bespreken. Zo is de kans op een vergoeding voor de kosten voor het herstel van de lekkage het grootst.

Stap 2: laat een lekdetectie uitvoerenBadkamer Lekkage

Nu u voorkomen heeft dat de lekkage in uw badkamer verergerd wordt, kunt u de bron van de lekkage opsporen. Doordat de bron van een lekkage vaak erg klein is, is het lastig om dit zelf met het blote oog te doen. U kunt de hulp van onze vakmensen inschakelen om u hierbij te helpen. Wij beschikken over een thermografische camera om een lek op te sporen en kunnen wij bijvoorbeeld een ultrasone detectie voor u uitvoeren. Dit voorkomt de noodzaak van het gebruik van hak- en breekwerk.

Stap 3: de bron van de lekkage oplossen

Wanneer u weet waar de bron van de lekkage in de badkamer zich bevindt, kunt u de lekkage laten oplossen. Voor het oplossen van een lekkage kunt u een loodgietersbedrijf inschakelen. Loodgieters kunnen op basis van het rapport wat u van ons ontvangt na een lekdetectie direct zorgen voor een passende oplossing.

Call Now Button