Lekkage aan het plafond: plan van aanpak

Wat te doen bij een lekkage aan het plafond?

  1. Draai de hoofdkraan dicht.
  2. Neem direct zelf maatregelen om waterschade te beperken.
  3. Maak foto’s van de schade.
  4. Bel uw verzekeraar.
  5. Achterhaal de oorzaak van de lekkage. (Lekdetectie)
  6. Bel een loodgieter voor reparaties.

Neem direct zelf maatregelen

Wat moet u doen bij een lekkage aan het plafond? Als u een lekkage aan het plafond heeft is het belangrijk om direct schade beperkende maatregelen te nemen. Dit moet namelijk van de verzekering. Begin bij een forse lekkage met het afsluiten van de hoofdkraan, zo voorkomt u dat er meer water weglekt en schade veroorzaakt. Verder kunt u aan de slag gaan met droog apparatuur. Tip: verzekeraars vergoeden bijna altijd kosten die u maakt om schade te beperken.

Overleg met de verzekering

wat te doen bij lekkage plafondMaak zodra u maatregelen heeft genomen om schade te beperken foto’s van het plafond en de schade, dit kunt u later als bewijsmateriaal gebruiken. Bel vervolgens uw verzekering en overleg met hen over de vervolgstappen. Voer alleen reparaties uit die de verzekeraar goedkeurt, anders loopt u kans dat zij de kosten niet vergoeden.

Spoor het lek op

Nadat u heeft overlegd met de verzekering is het zaak om te bepalen waar het lek precies zit. Lekkages aan het plafond zijn vaak het gevolg van lekkende leidingen, lekkende dakbedekking of van lekkages in de badkamer. Het opsporen van deze lekken brengt vaak hak- en breekwerk met zich mee, dit is erg vervelend en zorgt voor extra kosten. Lekdetectie biedt hierbij uitkomst: wij traceren het lek in het plafond zonder te hoeven slopen. U krijgt vervolgens van ons een rapport. Dit rapport geeft u aan de loodgieter zodat hij doelgericht voor een oplossing kan zorgen. (Dit rapport kunt u ook naar de verzekering sturen, deze vergoeden in vrijwel alle gevallen de kosten van lekdetectie. Lekdetectie telt namelijk als schadebeperkende maatregel.)

Wilt u lekdetectie voor uw plafond laten uitvoeren? Lees hier meer over lekdetectie.

Bel een klusser voor reparatie

Nadat het lek is opgespoord kunt u het beste zo snel mogelijk een partij inschakelen om het lek te verhelpen. Wij kunnen u doorverwijzen naar een betrouwbare loodgieter. Dankzij ons rapport kan de lekkage efficiënt en effectief worden gerepareerd.

Call Now Button