Alles over een temperatuurlogger

Een temperatuurlogger is in feite niets anders dan een meetinstrument waarmee de temperatuur gemeten kan worden. Temperatuurloggers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en de één heeft meer opties dan de ander. Een temperatuurlogger kan gebruikt worden om temperaturen op verschillende plekken in uw woning in kaart te brengen. Dit apparaat is dus uitermate geschikt voor het opsporen van lekkages in uw woning. En nee, dan hebben we het niet over lekkages in een waterleiding, maar warmtelekkages. Op deze manier kunt u het verlies van warmte makkelijk in kaart brengen en hier eventueel op inspelen.

Hoe werkt een temperatuurlogger?

De werking van een temperatuurlogger is vrij eenvoudig. Het apparaat wordt geplaatst in de ruimte waar vermoedelijk een lekkage zit. De meeste temperatuurloggers geven met behulp van een kleurtje aan of de temperatuur hoger of lager ligt dan of gelijk is aan de temperatuur op een eerder gemeten punt. Op deze manier kunt u goed in kaart brengen op welke plekken uw huis warmte verliest.

Isolatie verbeteren

Veel mensen gebruiken een temperatuurlogger om de isolatie van hun woning te verbeteren. Met een temperatuurlogger kunt u immers goed in kaart brengen of er zwakke plekken zijn in uw woning. Door deze zwakke plekken op te sporen met een temperatuurlogger en uw woning beter te isoleren, kunt u jaarlijks heel wat geld besparen op uw stookkosten.

Glimmende oppervlaktes

Wanneer u op met een temperatuurlogger op zoek gaat naar de warmtelekken in uw woning, moet u wel weten hoe u het apparaat dient te gebruiken. Het gebruik is niet heel lastig, maar het is in ieder geval belangrijk dat u alert bent op weerkaatsende objecten. Wanneer u de temperatuurlogger hierop gebruikt, kan dit een verkeerde indicatie geven van de temperatuur, waardoor een meetfout kan ontstaan. Wilt u toch weten of er een lek zit in de buurt van een weerkaatsend object? Plak er dan een stukje tape op. Hierdoor ontstaan geen meetfouten.