Lekdetectie rond de schoorsteen uitvoeren

Een van de nare eigenschappen van lekkages, is het feit dat lekkages op verschillende plekken in huis kunnen ontstaan. Wist u dat er zelfs lekkages rond de schoorsteen voor kunnen komen? Schoorsteenlekkages komen in twee soorten voor, namelijk waterlekkages en een warmtelekkages. In beide gevallen is het van groot belang dat u zo snel mogelijk hulp inschakelt van de Lekdetectiecentrale. Wij kunnen een lekdetectie voor u uitvoeren rond de schoorsteen, om de kans op serieuze schade aan uw woning zo klein mogelijk te maken. Wij kunnen op verschillende manieren een lekdetectie bij uw schoorsteen uitvoeren.

Een waterlekkage in de schoorsteen verhelpen

De voegen van een schoorsteen kunnen door de jaren heen versleten raken. Door slijtage ontstaan er vaak kleine scheurtjes in deze voegen, waarlangs het regenwater bij uw woning naar binnen kan sijpelen. Eenmaal in de schoorsteen zal het vocht in de muren trekken en voor lelijke, vieze schimmelplekken zorgen. Wij voeren een lekdetectie in de schoorsteen voor u uit, om de bron van de lekkage te achterhalen. Dit kunnen wij onder meer doen aan de hand van ultrasone trillingen. De weerkaatsing van deze trillingen geeft een indicatie van de plek waar de bron van de lekkage zich bevindt.

Energieverbruik verlagen met een schoorsteen lekdetectie

lekdetectie schoorsteen lekkage opsporenNaast een waterlekkage in uw schoorsteen, kan er ook sprake zijn van een warmtelek. Doordat de warme lucht in huis op zal stijgen, verlaat een groot deel van de warmte uw woning voor de schoorsteen. De kosten van deze warmte ziet u terug op uw energierekening, zonder dat u van de warmte heeft kunnen genieten. Om uw verbruik terug te dringen kunnen wij een lekdetectie uitvoeren met een thermografische camera. Een thermografische camera geeft de temperatuurverschillen tussen de lucht binnen en buiten de schoorsteen weer. Op de plek waar zich een warmtelek in de schoorsteen bevindt, zal de lucht buiten de schoorsteen warmer zijn. Zo kunt u heel doelgericht voor een oplossing zorgen!

Call Now Button