Vochtplekken: oorzaak opsporen

Heeft u te maken met een zwarte, onhygiënische aanslag op uw muren? Vaak zijn deze vochtplekken het gevolg van een hoge luchtvochtigheid of lekkages binnen uw woning. Het kan behoorlijk lastig zijn om de oorzaak van deze vochtplekken zelf op te sporen. In veel gevallen is er namelijk geen eenduidige oorzaak van vochtplekken aan te wijzen. Het laten uitvoeren van een lekdetectie in huis kan een van de mogelijkheden zijn om de oorzaak van schimmelplekken te achterhalen. Hiermee kan worden uitgesloten dat er sprake is van een lekkage. Naast een lekdetectie laten uitvoeren, zou u ook voor het gebruik van een hygrometer kunnen kiezen. Hiermee kunt u een toename van de luchtvochtigheid in huis meten, zodat u tijdig voor een oplossing voor eventuele vochtproblemen kunt zorgen.

Lekkages in huis opsporen met een lekdetectie

vochtplekkenVochtplekken op muren, vloeren en plafonds kunnen het gevolg zijn van een lekkage. Denk aan een lekkage rond uw leidingen, rond de afvoer of onder uw dakbedekking. Met een lekdetectie is het mogelijk om (de bron van) een lekkage te detecteren. De Lekdetectiecentrale beschikt over diverse hulpmiddelen, die hak- en breekwerk overbodig maken. Zo wordt voorkomen dat er muren of vloeren moeten worden opengebroken om een lekdetectie uit te kunnen voeren. Voorbeelden van hulpmiddelen die de Lekdetectiecentrale kan gebruiken zijn een thermografische camera en ultrasone trillingen.

Een te hoge luchtvochtigheid tegengaan

Naast een lekkage kan ook een te hoge luchtvochtigheid in huis de oorzaak van vochtplekken zijn. Om er zeker van te zijn dat er geen sprake is van een verhoogde luchtvochtigheid, kunt u een hygrometer gebruiken. Een hygrometer zit in veel weerstations standaard geïntegreerd. U kunt de luchtvochtigheid in huis verlagen door uw woning regelmatig door te laten tochten en bijvoorbeeld gebruik te maken van een vochtvreter. In plaats van het doortochten van uw woning zou u ook een airconditioning of ontvochtiger kunnen gebruiken.

Call Now Button