Datalogger

De datalogger registreert de temperatuur en luchtvochtigheid in een ruimte en
geeft zo meer informatie over waterproblemen.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie uitvoeren met een datalogger

Vochtplekken in huis kunnen uiteindelijk zelfs schimmelplekken tot gevolg hebben. Schimmelplekken in huis zijn vaak erg hardnekkig en het is dan ook goed om de oorzaak van het ontstaan van deze schimmelplekken te achterhalen. Naast dat schimmelplekken er niet fraai uit zien, zijn schimmels ook nog eens slecht voor uw gezondheid. Er is een detectiemethodiek die gebruikt kan worden om te onderzoeken waar bijvoorbeeld vocht- of zelfs schimmelplekken vandaan zouden kunnen komen en wat de oorzaak er van kan zijn. Met diezelfde methodiek kunnen bijvoorbeeld ook energieverliezen onderzocht worden. De methodiek waar we het over hebben is het gebruik maken van een datalogger.

Werking van een datalogger

lekdetectie dataloggerEen datalogger is eigenlijk een soort registratiekastje dat wij, van Lekdetectiecentrale, bij u thuis bijvoorbeeld kunnen plaatsen om onderzoek te doen zodat problemen als vochtplekken en energieverliezen verholpen kunnen worden. Wanneer wij een datalogger bij u thuis plaatsen op de plek waar we complicaties zien ontstaan, dan laten we die in de meeste gevallen zo’n twee tot drie weken staan. In de tussentijd meet de datalogger een aantal verschillende zaken. Voorbeelden van wat de datalogger zoal in de gaten houdt zijn de luchtvochtigheid, de temperatuur en meer van dit soort zaken die in relatie staan het klimaat binnen de woning. Dankzij de gegevens en de meetwaarden die de datalogger opslaat, kunnen wij u helpen de oorzaak van bijvoorbeeld vochtplekken te achterhalen en kunnen we in kaart brengen of er, en zo ja, welke energieverliezen er optreden.

Combinatie met andere lekdetectiemogelijkheden

Eventueel gebruiken we de datalogger in combinatie met andere detectiemethodieken waar wij van Lekdetectiecentrale eveneens ervaring mee hebben. Dankzij het beeld wat geschetst wordt door de datalogger en de informatie die de datalogger ons geeft, kunnen wij een advies uitbrengen naar u toe. In veel situaties gaat het om het slecht, onvoldoende of niet juist ventileren van de woning, waardoor bijvoorbeeld de luchtvochtigheid in huis hoog is.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!