Leiding lokalisator

Door een elektrisch veld te creëren kunnen we precies in kaart brengen
waar de leidingen zich bevinden.

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie met een leiding lokalisator uitvoeren

In leidingen kunnen lekkages ontstaan. Het probleem met leidingen is dan vaak dat ze slecht bereikbaar zijn en niet zomaar te vinden zijn. Ze kunnen ondergronds aangelegd zijn of weggewerkt in de constructie, waardoor men er lastig bij kan komen. Dit betekent eveneens dat het voor een loodgieter, mocht het nodig zijn, ingewikkeld kan zijn om een probleem in het leidingnetwerk te verhelpen. Een loodgieter die niet weet waar een leiding of lekkage (of andere complicatie zoals een verstopping) zich bevindt, kan moeilijk aan de slag gaan. Bevindt u zich in zo’n situatie waarin een leiding gelokaliseerd dient te worden, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen namelijk koperen of stalen leidingen voor u lokaliseren met behulp van een leiding lokalisator. Bij Lekdetectiecentrale zijn we bekend met de leiding lokalisator en weten we hoe we hier mee om moeten gaan.

Lekkages opsporen met een leiding lokalisator

leiding lokalisatorDankzij de leiding lokalisator kunnen wij eenvoudig een leiding (van koper of staal) lokaliseren en de exacte ligging ervan aangeven. Op deze manier kunnen wij de lekkage eenvoudig opsporen. Na het uitvoeren van de detectie met behulp van de leiding lokalisator krijgt u, als klant zijnde, een rapport van de lekdetectie. Dit kan handig zijn voor de loodgieter, want zo weet deze exact waar hij de leidingen kan vinden. Daarbij kunnen de kosten dankzij de rapportage vaak vergoed worden via de verzekeraar.

Hoe werkt een lekdetectie met een leiding lokalisator?

Bij het lokaliseren van leidingen wordt er gebruik gemaakt van een elektrisch veld. Een leiding lokalisator bestaat uit twee delen, een zender en een ontvanger. Het deel van de leiding wat wel bereikbaar is, wordt voorzien van een klem. Deze klem is verbonden aan de zender. Dankzij de stroomkring die gecreëerd wordt, ontstaat er een elektrisch veld. Een signaal wat vervolgens via de klem, die verbonden is aan de zender, verzonden wordt, wordt door de leidingen over het leidingnetwerk geleid. Doordat de ontvanger dat registreert, kunnen alle leidingen, die binnen de stroomkring vallen, gemakkelijk gelokaliseerd worden.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!