Lekkages in centrale verwarmingsinstallaties opsporen

Een lek in de centrale verwarmingsinstallatie is erg vervelend. Er ontstaat waterschade en een probleem met de verwarming. De leidingen zitten vaak weggewerkt, de bron van de lekkage vinden kan lastig zijn. Wij helpen u!

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Type lekkages

Met onze geavanceerde apparatuur en slimme methodes sporen wij lekkages op in onder andere:

Maak een afspraak!

Bel 085 7825581

Met lekdetectie lekkages in centrale verwarmingsinstallaties opsporen

Lekdetectiecentrale is uw partner voor het uitvoeren van lekdetecties rond verschillende loodgieterselementen in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan de waterleidingen in huis, de afvoer onder sanitaire voorzieningen, of de centrale verwarmingsinstallatie. Vaak kiezen woningbezitters ervoor om de centrale verwarmingsinstallatie door een loodgieter te laten plaatsen, waarmee de kans op complicaties, zoals een lekkage, relatief klein is. Een loodgieter heeft doorgaans immers een ruime ervaring in het uitvoeren van dergelijke klussen! Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een lekkage rond uw cv, dan kunt u op de hulp van de specialisten van Lekdetectiecentrale rekenen. Wij helpen u graag met het opsporen van lekkages in centrale verwarmingsinstallaties.

Verschillende hulpmiddelen voor een lekdetectie

Een lekdetectie rond de centrale verwarmingsinstallatie binnen uw woning kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een ultrasoon detectie of een detectie aan de hand van een thermografische camera. Het is voornamelijk van de aard van de lekkage afhankelijk, welk type lekdetectie het meest geschikt is. Een ultrasoon detectie wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij een lekkage rond koudwaterleidingen, terwijl we een thermografische camera vaker gebruiken bij lekkages rond warmwaterleidingen. Het een sluit het andere niet uit in dit geval! Soms zal op beide manieren gezocht worden naar een lekkage rond de centrale verwarmingsinstallatie in huis.

Een uitgebreide rapportage achteraf

lekkages opsporen centrale verwarmingsinstallatiesNa een lekdetectie rond de centrale verwarmingsinstallatie uit te hebben gevoerd, zullen we een uitgebreide rapportage voor u opstellen. In deze rapportage beschrijven we heel duidelijk waar de bron van de lekkage zich bevindt. Op deze manier is het voor een loodgieter heel eenvoudig om de lekkage rond de centrale verwarmingsinstallatie op te lossen op een later moment. De loodgieter hoeft immers niet opnieuw op zoek te gaan naar de bron van de lekkage.

Tip: dien het rapport van de lekdetectie rond de centrale verwarmingsinstallatie in bij uw verzekeraar! Vaak worden de kosten vergoed.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!