Schimmel in badkamer: voorkomen en verhelpen

Schimmels kunnen op verschillende plekken binnen uw woning voorkomen. Een van de ruimtes waar schimmels het meest voorkomen, is de badkamer. De badkamer is een relatief vochtige ruimte, door de condens die vrijkomt bij het gebruik van het bad of de douche. Op het moment dat de condens niet goed weg kan stromen, zal het in uw muren en plafonds trekken. Ook op de kitranden tussen de tegels op muren en vloeren kunnen schimmels in de badkamer groeien, die de donkere, vaak zwarte kleur van de kitranden verklaren. Naast de schimmels die als gevolg van condens in de badkamer ontstaan, kunnen schimmels in de badkamer ook het gevolg zijn van lekkende leidingen of een lekkende afvoer.

Voorkom schimmels in de badkamer

schimmel in badkamerHet is nooit helemaal mogelijk schimmels en lekkages in de badkamer tegen te gaan. Wel kunt u er alles aan doen om de kans op schimmels zo klein mogelijk te maken! Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de ramen in de badkamer na het douchen of badderen opent. Zo kan de condens wegstromen en worden schimmels tegengegaan. Ook is het sterk aan te raden om sanitaire voorzieningen altijd door een loodgieter aan te laten sluiten op leidingen en de afvoer. Zo wordt voorkomen dat er speling ontstaat tussen deze aansluitpunten. Deze speling kan de bron van een lekkage in de badkamer vormen. Kortom, schimmels kunt u voorkomen door het beperken van vocht in huis.

Hulp bij het verhelpen van schimmels

Om schimmels tegen te gaan is het allereerst belangrijk om de bron van de schimmelplekken te vinden. De Lekdetectiecentrale kan u hierbij helpen! Met speciale hulpmiddelen is het mogelijk om de bron van een lekkage op te sporen, zonder hak- en breekwerk uit te moeten voeren. Op basis van het rapport wat u na een lekdetectie van de Lekdetectiecentrale ontvangt, kunt u de lekkage heel doelgericht op laten lossen.

Call Now Button