Lekkage in zwembad: waar zit het lek en hoe repareert u deze?

Heeft u het vermoeden last te hebben van een lekkage rond uw zwembad? In dat geval is het belangrijk om spoedig voor een oplossing te zorgen. Laat de bron van de lekkage opsporen en verhelpen. Wanneer u de lekkage niet zou laten verhelpen zou er een ernstige waterschade aan uw woning of het houtwerk rond uw zwembad kunnen ontstaan. Het vocht trekt in muren, vloeren en houten constructies, waar het voor schimmelvorming en houtrot kan zorgen. Het opsporen van de bron van een lekkage in uw zwembad kunt u aan onze specialisten overlaten.

Bron van een zwembadlekkage opsporen

De bron van een zwembadlekkage opsporen kan op verschillende manieren. Waar dit voorheen gepaard ging met het nodige hak- en breekwerk, is dat tegenwoordig niet langer noodzakelijk. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen die het opsporen van de bron van lekkages makkelijker maken. Zo kunnen we een thermografische camera inzetten voor een lekkage rond de warmtepomp van uw zwembad. Met een thermografische camera is het mogelijk om temperatuurverschillen tussen het water binnen en buiten leidingen in beeld te brengen.

Een alternatief voor een thermografische camera is een ultrasoon lekdetectie. Bij een ultrasoon lekdetectie wordt de bron van de zwembadlekkage gelokaliseerd op basis van de weerkaatsing van ultrasone trillingen. Deze methode is ideaal voor lekkage rond koudwaterleidingen of de behuizing van het zwembad.

Lekkage in uw zwembad verhelpen

U kunt een loodgieter inschakelen voor het daadwerkelijk verhelpen van de lekkage rond uw zwembad. Nadat wij een lekdetectie voor u hebben uitgevoerd ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. Hierin staat heel nauwkeurig beschreven waar de bron van de lekkage zich bevindt. Een loodgieter hoeft zo zelf niet meer naar deze bron te zoeken, maar kan direct aan de slag met het verhelpen van de lekkage. Zo wordt onnodig hak- en breekwerk voorkomen, evenals een ernstige waterschade.