Geen hak- en breekwerk nodig

Bespaar op onnodige kosten

Uw verzekering vergoedt vaak de kosten

Lekdetectie warmteverlies bij bouwkundige constructies

Heeft u last van tocht of warmteverlies in uw woning of bedrijfspand? Wij sporen gebreken in de
isolatie op met geavanceerde apparatuur. Uw verzekering vergoedt vaak de lekdetectie!

  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie gaat warmteverlies bij bouwkundige constructies tegen

Het veranderende klimaat heeft in de afgelopen jaren een steeds prominentere rol ingenomen binnen onze samenleving. Hierdoor is er steeds meer aandacht voor het zoeken naar mogelijkheden om het energieverbruik in huis terug te dringen. Denk aan het lager zetten van de thermostaat, het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel, het verbeteren van de isolatie, enzovoorts. Om het energieverbruik in huis heel doelgericht terug te kunnen brengen naar een lager niveau, kan een lekdetectie om warmteverlies te detecteren erg nuttig zijn. De specialisten van de Lekdetectiecentrale staan dagelijks voor u klaar om u hierbij te helpen. Wij voeren regelmatig een lekdetectie uit om warmteverlies in bouwkundige constructies (bijvoorbeeld gevels en daken) te detecteren. Onze apparatuur is zowel geschikt voor woningen als voor bedrijfspanden.

Hoe ontsnapt de warmte uit mijn woning?

warmteverlies bouwkundige constructiesRegelmatig krijgen wij de vraag of een lekdetectie om warmteverlies te detecteren wel echt zin heeft, als er bijvoorbeeld net een ver- of aanbouw doorgevoerd is. Hierbij zijn immers al de nieuwste vormen van isolatie gebruikt om warmte binnen te houden? Toch komt het nog geregeld voor dat warmte uw woning via bouwkundige constructies als deuren, daken en voegen verlaat. Wanneer u deze punten in beeld heeft, kunt u de isolatie van uw woning heel doelgericht verbeteren en het energieverbruik verlagen.

Wij maken gebruik van verschillende soorten hulpmiddelen om een warmtedetectie rond uw woning uit te voeren. Thermografie is hier het beste voorbeeld van!

De werking van thermografie bij lekdetectie

Een lekdetectie om warmteverlies in kaart te brengen aan de hand van thermografie is eigenlijk niets meer dan het in beeld brengen van de warmte in en rond uw woning. Met een speciale camera bekijken onze specialisten waar het merendeel van de warmte uw woning verlaat. Dit zijn immers de punten waar het rondom uw woning behoorlijk warm is! Normaal hoort het op zo’n tien tot twintig centimeter aanzienlijk koeler te zijn dan in uw woning. Op plekken met een groot warmteverlies zal dat in mindere mate het geval zijn.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!

Call Now Button