Rioollucht in huis: de oorzaken en oplossingen!

Ondervindt u hinder van een nare rioollucht binnen uw woning? Dan is de kans erg groot dat u te maken heeft met een afvoerverstopping of een afvoerlekkage. Een verstopte afvoer of afvoerlekkage kan op verschillende manieren ontstaan en is vaak erg lastig zelf te verhelpen. Veel particuliere woningbezitters beschikken immers niet over de hulpmiddelen, die een loodgietersbedrijf wel heeft. Om de bron van de nare rioollucht in huis te achterhalen, kunt u de hulp van de Lekdetectiecentrale inschakelen. Wanneer het water nog wel goed naar uw afvoer stroomt in de gootsteen en de douchecabine, is de kans groot dat het niet om een verstopping maar om een afvoerlekkage gaat.

Een afvoerlekkage vinden en oplossen

rioollucht in huisVaak wordt een afvoerlekkage door een zeer kleine beschadiging aan de afvoer veroorzaakt. Het is lastig om deze bron zelf te achterhalen! Niet alleen is deze bron vaak erg klein, ook bevindt de afvoer zich in veel gevallen tussen uw muren of onder de vloer. Dit maakt het extra lastig om de bron van een afvoerlekkage zelf te vinden. Door onze specialisten in te schakelen weet u binnen de kortste keren waar de bron zich precies bevindt. Wij beschikken over verschillende geavanceerde hulpmiddelen, die het achterhalen van de bron van een lekkage veel makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een thermografische camera of aan lekdetectie met ultrasone trillingen.

Rioollekkage in huis oplossen

Wanneer wij een lekdetectie voor u uitvoeren om de bron van een rioollekkage te vinden, ontvangt u na afloop een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven waar de bron van de rioollekkage zich bevindt. Op basis van dit rapport kan een loodgieter u vervolgens helpen bij het oplossen van de lekkage rond uw riool. De loodgieter hoeft dankzij dit rapport geen onnodig hak- en breekwerk uit te voeren om de lekkage te kunnen verhelpen.

Call Now Button