Stappenplan: wat te doen bij lekkages?

Het is niet voor niets dat lekkages voor veel woningbezitters tot de grootste ergernissen behoren. De bron van een lekkage is vaak zeer lastig te achterhalen, zeker als u niet de juiste hulpmiddelen heeft. Daarbij kan een lekkage in huis voor blijvende waterschade aan uw woning zorgen. Reden genoeg om een lekkage zo snel mogelijk op te laten lossen! Bij de Lekdetectiecentrale weten we hoe lastig het is om een lekkage te verhelpen. Maar dankzij de ervaring die wij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd, kunnen we de bron van een lekkage relatief snel voor u achterhalen. Zo voorkomen we samen de vervelende gevolgen van waterschade aan uw woning! In dit artikel volgt een stappenplan. Wat te doen bij lekkages?

Stap 1: een indicatie van de bron van lekkages

stappenplan wat te doen bij lekkageTijdens de eerste stap in het verhelpen van lekkages maken we een ruime inschatting van waar de bron van een lekkage zich binnen uw woning kan bevinden. Voor de vervolgstappen is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten waar de bron zich ongeveer bevindt. Bijvoorbeeld bij een koud- of warmwaterleiding, bij een afvoer of onder uw dakbedekking. Op basis van deze inschatting kunnen we op zoek gaan naar de precieze bron van de lekkage.

Stap 2: een lekdetectiemiddel kiezen

Nu we weten waar de bron van de lekkage binnen uw woning zich ongeveer bevindt, kunnen we bepalen welk lekdetectiemiddel het meest geschikt is. Dit kan een thermografische camera (bij warmwaterleidingen, afvoer etc.) zijn, maar bijvoorbeeld ook een lekdetectie met ultrasone trillingen (bij koudwaterleidingen, afvoer etc.). Deze geavanceerde hulpmiddelen maken het achterhalen van de bron van een lekkage een stuk makkelijker.

Tip: schakel onze hulp niet alleen in bij waterlekkages in uw woning, maar ook bij een gaslekkage of een warmtelek. Ook voor deze typen lekkages beschikken wij over geschikte hulpmiddelen.

Stap 3: de lekdetectie uitvoeren

Met het gekozen hulpmiddel voeren we de lekdetectie vervolgens voor u uit. Tijdens deze lekdetectie beschrijven we heel nauwkeurig waar de bron van de lekkage zich bevindt. Waar mogelijk zullen we foto’s maken met de thermografische camera, die u na afloop in een uitgebreid rapport van ons ontvangt. Door gebruik te maken van onze hulpmiddelen is het niet noodzakelijk om hak- en breekwerk te gebruiken!

Stap 4: de lekkage laten verhelpen

Nu we in kaart hebben gebracht waar de lekkage binnen uw woning zich precies bevindt, kunt u de lekkage laten verhelpen. Een loodgietersbedrijf kan u hierbij helpen! Dankzij ons uitgebreide rapport weet de loodgieter precies waar de bron van de lekkage zich bevindt en hoeft hij deze zelf niet meer te zoeken. Loodgieters hebben vaak niet dezelfde hulpmiddelen voor het uitvoeren van een lekdetectie, waardoor zij altijd hak- en breekwerk moeten gebruiken. Dit betekent dat u na het oplossen van de lekkage nog enige tijd in het puin blijft zitten. Bij ons is dit niet het geval!

Stap 5: een vergoeding aanvragen bij uw verzekeraar

In de meeste gevallen is het mogelijk om een deel van de kosten voor het opsporen of het oplossen van de lekkage vergoed te krijgen. Dit is afhankelijk van de dekking van uw woonverzekering. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u het rapport dat wij u bieden gebruiken om de declaratie kracht bij te zetten.

Call Now Button