Vochtmeting

De vochtmeter meet hoeveel vocht er aanwezig is in muren, daken en in de lucht.
Hoge luchtvochtigheid duidt op een lek.
  • Vakkundige lekdetectie
  • Geen sloopwerk nodig
  • Heldere prijzen
  • Duidelijk rapport
  • Verzekering vergoedt bijna altijd de kosten
  • Landelijke dekking
  • Dezelfde dag nog beschikbaar

Lekdetectie met een vochtmeting uitvoeren

Vochtplekken en leidinglekkages zijn problemen die we liever niet terugvinden binnen ons eigen huis. Toch komen deze complicaties in de praktijk geregeld voor. Vochtplekken kunnen leiden tot schimmelplekken als deze niet aangepakt worden. Deze zijn moeilijk weg te krijgen, zijn niet mooi en kunnen daarnaast schadelijk zijn voor uw gezondheid. Genoeg redenen om deze te herstellen dus. Leidinglekkages kunnen evengoed voor veel problemen zorgen. Hiervan is waterschade een voorbeeld. Waterschade is vaak onherstelbaar en moet daarom zo veel mogelijk voorkomen worden. Het herstellen van vochtplekken en leidinglekkages, begint bij het opsporen van de oorzaak. Bij Lekdetectiecentrale doen we in een dergelijk geval een vochtmeting om de oorzaak te onderzoeken. Met een vochtmeter wordt gemeten hoeveel vocht er op een bepaalde plek aanwezig is.

Hoe werkt een vochtmeting bij lekdetectie?

lekdetectie vochtmetingEen vochtmeting zal uitwijzen waar bijvoorbeeld een lek zich bevindt. Dit gaat aan de hand van het doen van een aantal metingen op verschillende plaatsen. Een vochtmeting kan uitgevoerd worden op verschillende materialen, zoals gips en hout. Door middel van een elektrisch veld wordt de weerstand gemeten in een bepaald materiaal, waaruit opgemaakt kan worden hoeveel vocht er in een bepaald materiaal te vinden is. Een hoge vochtwaarde bij een vochtmeting geeft vaak aan dat er een lek in de buurt is en dat is in veel gevallen waar we naar op zoek zijn. Vanzelfsprekend wordt er niet direct een conclusie getrokken, de gemeten waardes worden vergeleken met referentiewaarden uit tabellen en waarden die gevonden zijn elders in de ruimte of de woning. Per materiaal kan ook de vochtwaarde sterk verschillen en daar houden we uiteraard ook rekening mee.

Vochtmeting en een datalogger combineren

Een vochtmeting wordt vaak gecombineerd met het plaatsen van een datalogger. Met een datalogger wordt onder andere de luchtvochtigheid binnen een huis gemeten, gedurende een periode van twee tot drie weken. Ook kan een vochtmeting gecombineerd worden met andere methoden voor lekdetectie.

Voorkom waterschade, wacht niet te lang met lekdetectie. Uw verzekeraar vergoedt de kosten!

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!

1. Lekkage

U heeft last van een lekkage, het is echter niet duidelijk waar deze zicht precies bevindt. De lekkage kan waterschade veroorzaken, en het lijkt niet mogelijk om zonder breekwerk de lekkage te verhelpen.

2. Lekdetectie

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen we de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. De locatie van het lek wordt exact in kaart gebracht. Ook warmtelekken kunnen wij detecteren.

3. Rapport

U ontvangt een helder rapport waarin de locatie van het lek duidelijk is aangegeven zodat de loodgieter precies weet waar hij aan de slag moet. Ook de verzekering stelt dit rapport op prijs!